Liderul pieței de insolvență și restructurare din România, CITR, a făcut anunțul care a confirmat că a tranzacționat activele agroindustriale ce compun fabrica Mândra din Bârlad, în urma unei licitații, în vaoloare de 8,96 milioane de lei, mai exact, 1,86 milioane de euro.
„CITR, liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare din România, a tranzacţionat, în urma unei licitaţii, activele agroindustriale ce compun fabrica de ulei Mândra în valoare de 8.960.000 lei (aproximativ 1,8 milioane euro). Pachetul de active, vândut de CITR din rolul de administrator judiciar, al Mândra SA, societate aflată în reorganizare, include Fabrica de Ulei Mândra şi bunurile imobile şi mobile aferente.”, a comunicat casa de insolvență, potrivit ziare.com.
Vezi mai multe despre: Nu trebuie să ratezi această ofertă! Un supermarket vinde ulei la doar 1 ban, însă se poate cumpăra o singură dată!
Suprafața terenului este de 21.317 mp este compusă din clădiri, anexe imobiliare, utilaje, echipamente şi linii tehnologice aferente fabricii, iar acestea oferă multiple posibilități, precum: utilizarea în domeniul procesării uleiului, precum şi în alte scopuri industriale sau chiar dezvoltarea de proiecte imobiliare comerciale, de retail, rezidenţiale sau mixte.
Județul Vaslui este locul unde se află Fabrica de Ulei Mândra, în proximitate cu sursele de materie primă din Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ şi Bacău, precum şi Republica Moldova, o poziţie cheie din punct de vedere logistic.
„Tranzacţionarea fabricii Mândra este un pas important şi, totodată, o continuare a eforturilor noastre de a găsi investitori cu o viziune amplă asupra viitorului business-urilor din România, care îşi doresc să pună în valoare activele achiziţionate, cu scopul de a genera mai departe, valoare în economie. Fabrica de ulei aflată în patrimoniul Mândra SA, un punct foarte important pe harta agroindustrială a României, a avut un rol istoric semnificativ în prelucrarea şi distribuirea produselor agricole şi a derivatelor agroalimentare. Potenţialul activelor vândute nu este însă limitat la dezvoltarea industriei agricole, ci oferă multiple alte posibilităţi de transformare, extindere sau utilizare a spaţiului pentru domenii noi, variate.”, a declarat Florin Constantin, partener CITR, potrivit sursei citate.
Modalitatea prin care s-a efectuat vânzarea pachetului de active a fost o licitație publică la o valoare de piață d epeste 90%. Au fost foartte multe companii din industrie care au prezentat un interes enorm față de această fabrică și au luat parte și la licitație.
Fbarica a trecut prin mai multe perioade în care a fost modernizată și retehnologizată, iar în prezent aceasta este recunoscută pentru caloitatea produselor și serviciilor furnizate, creatoare a mărcilor de ulei Floris și Clariol. Mai mult decât atât, CTIR este liderul pieței de insolvență și de restructurare din România încă din anul 2008, avân do experiență de peste 22 de ani. A gestionat, de-a lungul timpului, aproximativ 1.100 proiecte li distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a consolida valoarea din companiile româneşti de impact.
Vezi mai multe despre: Scumpiri record pentru uleiul de măsline din cauza secetei. Preţul în august a fost cu 130% mai mare faţă de anul trecut. Producția s-a înjumătățit