- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani s-au strâns la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. 260.000 de pelerini care s-au închinat la moaște

17 Oct, 18:41 • Toma Anca
În fiecare an, la jumătatea lunii octombrie, Iașul devine capitala Ortodoxiei românești, la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. În acest an, la slujbele religioase au participat peste 350.000 de persoane, iar la moaște s-au închinat circa 260.000 de pelerini.
Câți bani s-au strâns la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. 260.000 de pelerini care s-au închinat la moaște

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva a adunat mii de persoane la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, sărbătoare care are loc anual, pe 14 octombrie. Printre cei prezenți, s-au numărat și liderii PSD, PNL şi USR, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, care au urmărit slujba din mulţime, şi nu de pe scena amenajată pentru oficialităţi.

S-au strâns 2.600.000 de lei la hramul Sfintei Parascheva

Toți credincioșii care au mers la hramul Sfintei Parascheva, Catedrala Mitropolitană din Iaşi, au donat o sumă mai mică sau mai mare, cu prilejul cinstirii Ocrotitoarei Moldovei.

O sumă minimă, de doar 10 lei de persoană, ar fi de circa 2.600.000 de lei, de la  260.000 de pelerini care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva și Sfântului Pantelimon, potrivit Ziaruldeiasi.ro. Oficial, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor nu au oferit nicio cifră legată de totalul micilor donații adunte cu ocazia hramului, ci doar că acești bani sunt folosiți la susținerea unor activități social-filantropice

Toate donațiile acestor pelerini, sub o formă sau alta, ajung tot la oameni, din ei susținându-se și activitățile social-filantropice. Ei reprezintă doar o mică parte, de altfel, din lucrarea desfășurată în folosul celor aflați în dificultate sau care au diferite nevoi.

Anual, este prezentat un bilanț al tututor activităților noastre în cadrul Adunării Eparhiale, prezentat și public printr-un comunicat de presă”, a precizat pr. Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește și: Pelerinajul de Sfânta Parascheva crește economia din Iași. Sumele pe care antreprenorii le încasează în 8 zile

Câți bani a câștigat o femeie care a reciclat sute de pet-uri, la pelerinaj

În urma pelerinajului de la hramul Sfântei Parascheva, de la Iași, enoriașii au lăsat în urma lor sute de doze și sticle de platic pe care fie le-au aruncat la gunoi, fie pe jos. O femeie care își crește singură copilul s-a hotărât să adune toat pet-urile lăsate de credincioși în urma lor, iar suma la care a ajuns a fost una spectaculoasă.

De câteva zile vin la coada de la Sfânta Parascheva și adun sticle, doze, ce se poate returna pentru cei 50 de bani. Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul, deoarece sunt singură. Este greu, nu am ce să zic, dar trebuie să pun ceva de mâncare pe masă.

Am învățat să mă descurc singură toată viața, m-am despărțit de soț în urmă cu câțiva ani, e mai bine așa, deoarece aveam numai probleme cu el. Mi-am luat copilul și am plecat unde am găsit și eu să stau, însă nu am renunțat la el, nici nu am vrut să mă gândesc la asta”, a mărturisit aceasta.