- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Accuweather: Data la care ninsorile își vor face apariția în București și când va începe oficial iarna în România

10 Aug, 11:35 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Accuweather anunță când ar putea veni iarna în București anul acesta, dar și în întreaga țară. Cât mai au de așteptat românii până la sezonul rece.
Accuweather: Data la care ninsorile își vor face apariția în București și când va începe oficial iarna în România

Iarna este de departe unul dintre anotimpurile mult așteptate de iubitorii de zăpadă, însă este și un anotimp care aduce probleme de trafic sau cu sistemele de termoficare, așa cum se întâmplă în București an de an.  Pentru a-i informa din timp pe români, meteorologii de la Accuweather au publicat noi estimări cu privire la data la care ninsorile își vor face apariția în București și când va începe oficial iarna în România.

Data la care ninsorile își vor face apariția în București și când va începe oficial iarna în România

În 2024, deși au fost zeci de perioade cu temperaturi peste normalul anotimpurilor respective, sunt mari șanse ca iarna să își facă apariția mai devreme decât se așteptau românii. Meteorologii Accuweather au transmis care este data exactă când vin ninsorile în București, dar și în restul orașelor din România.

Conform principalelor previziuni făcute de Accuweather, primele ninsori ar putea să apară în București în prima jumătate a lunii noiembrie, începând cu data de 6 noiembrie, însă ar putea fi ninsori de scurtă durată care mai apoi să fie înlocuite de ploi reci. Cu toate acestea, zăpada mai consistentă și temperaturile negative persistente sunt așteptate la finalul lunii, în jurul datei de 25 noiembrie. Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea brusc, marcând un început devreme al iernii în acest an.

Poți citi: Meteo 12 august – 10 septembrie 2024. Fenomene extreme și temperaturi ieșite din comun pentru următoarele 4 săptămâni

iarna
iarna

Cum va fi iarna în România anului 2024

În afară de principalele momente în care iarna ar putea apărea în Capitală, meteorologii de la Accuweather au făcut publică și o primă imagine de ansamblu asupra iernii care va fi anul acesta pe teritoriul întregii țări. Urmează să fie o iarnă rece, cu zile în care gerul puternic să fie resimțit în teritoriu, iar ninsorile abundente să domine mare parte din zonele joase și de munte. Cele mai afectate zone ar fi cele din nordul țării, dar și sudul și estul țării vor fi vizate de valuri de crivăț care vor dura până în ianuarie sau februarie.

Deși iarna va fi una destul de lungă, meteorologii se așteaptă ca trecerea la sezonul de primăvară să fie una bruscă, iar temperaturile să crească extrem de rapid.

Vezi și: Alertă meteo extremă. Zeci de județe vor fi lovite de ploi, vijelii, grindină și caniculă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult