- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ideea inedită din care doi studenți au reușit să facă bani. Cu o investiție minimă au reușit să aducă cimitirele în era digitală

05 Jun, 13:25 • Adrian Popovici
Doi tineri din România au pornit o afacere cu care vor să revoluționeze modul în care îi comemorăm pe cei dragi în cimitire. Aceștia vând coduri QR pe care pot fi încărcate imagini și clipuri cu cei trecuți în neființă.
Ideea inedită din care doi studenți au reușit să facă bani. Cu o investiție minimă au reușit să aducă cimitirele în era digitală

Cimitirele sunt locuri triste în care mergem să-i plângem pe cei care au plecat dintre noi. Cu toate acestea, ca orice alt aspect al existenței umane, cele mai noi inovații din domeniul tehnic și-au făcut loc și în aceste spații. După cum au arătat doi tineri din țara noastră, cimitirele nu trebuie să rămână în urma „vremurilor” și au venit cu o idee care le aduce în era digitală, notează Economedia.

Doi tineri din România transformă pietrele de mormânt în amintiri vii și durabile prin intermediul unei idei inovatoare. Echipa din spatele „Soul Star” s-a inspirat din trendurile internaționale și este formată din doar doi studenți din București. Cei doi au adus în România conceptul de videoclipuri stocate pe coduri QR, oferind astfel un mod inedit de a păstra și de a împărtăși amintirile celor dragi care au plecat.

Evoluția acestei afaceri s-a bazat pe un model simplu, dar eficient. Cu un cod QR personalizat pentru fiecare persoană, procesul începe prin generarea individuală a fiecărui cod, adaptat la cerințele și dorințele clienților. După aceasta, codurile sunt gravate pe plăcuțe din aluminiu sau PVC de înaltă calitate, asigurându-se că amintirile rămân prezente într-un mod accesibil și durabil în cimitire.

Coduri QR pentru cimitire
Coduri QR pentru cimitire

Te-ar putea interesa și: Afacerea inedită cu vizele de flotant. Cât plătesc românii pentru a-și înscrie copiii la şcolile dorite

Cum funcționează această afacere inedită din cimitire?

Fără a avea un sediu fizic și fără a angaja personal suplimentar, cei doi antreprenori gestionează integral toate aspectele afacerii, de la generarea și gravarea codurilor QR până la gestionarea comenzilor pentru cimitire și relațiile cu clienții. Investiția inițială a fost una modestă, concentrându-se pe achiziționarea echipamentelor necesare pentru gravare și dezvoltarea unei platforme online. Prin abordarea graduală și receptivitatea la feedbackul clienților, au reușit să își extindă afacerea și să răspundă nevoilor pieței.

„Deocamdată operăm fără un sediu fizic și nu avem angajați. Noi ne ocupăm de toate aspectele afacerii, de la generarea QR codurilor și gravarea plăcuțelor, până la gestionarea comenzilor și relațiile cu clienții. Investiția inițială a fost una modestă, axându-ne pe achiziționarea echipamentelor necesare pentru gravarea plăcuțelor și dezvoltarea platformei online. Am preferat să investim gradual, pe măsură ce am primit feedback și am identificat nevoile pieței”, susțin cei doi antreprenori.

Un aspect distinctiv al prdusului lor este capacitatea de a stoca atât poze, cât și videoclipuri într-un singur cod QR. Fiecare cod poate susține până la 100 de fișiere media, oferind suficient spațiu pentru cele mai prețioase amintiri ale clienților care își vizitează rudele în cimitire.

Într-o lume în continuă schimbare și digitalizare, „Soul Star” demonstrează că inovația poate transforma chiar și cele mai tradiționale aspecte ale vieții în experiențe contemporane și memorabile. Cu o viziune clară și o abordare atentă, acești doi tineri antreprenori din Iași nu numai că au creat o afacere profitabilă, dar au și oferit o modalitate nouă și sensibilă de a onora și păstra amintirea celor dragi.

Citește și: Lingura electrică, invenția care ne ajută să mâncăm mai sănătos. Invenția inedită a cercetătorilor japonezi a primit un premiu Ig Nobel în 2023