- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iluzie optică doar pentru adevăratele genii. Poți vedea șarpele din imagine în 7 secunde?

29 May, 10:51 • Bumbeneci Diana
O nouă iluzie optică dă bătăi de cap românilor. Poți identifica șarpele în 7 secunde?
Iluzie optică doar pentru adevăratele genii. Poți vedea șarpele din imagine în 7 secunde?

O nouă iluzie optică interesantă face înconjurul mediului online, iar românii se înghesuie, care mai de care, să rezolve situația. De data aceasta trebuie să identifici, în maxim 7 secunde, iluzia optică.

Iluzia optică ce îți poate da bătăi de cap

Iluziile optice sunt fenomene vizuale care apar atunci când percepția vizuală diferă de realitatea obiectivă. Acestea pot fi cauzate de caracteristici specifice ale sistemului vizual uman, cum ar fi structura ochilor și a creierului, dar și de modul în care interpretăm informațiile vizuale

În iluzia optică reprezentată printr-o ilustrație se poate vedea cu ușurință un cadru surprins în mediul natural: verdeață, copaci, în fața cărora se află niște stânci pe care au fost așezate structuri negre sinistre, asemănătoare unor tuburi. În imagine se ascunde un șarpe negru. Reușești să-l identifici în maximum 7 secunde?

Se spune că persoanele care pot identifica șarpele în timpul cerut au o viziune de ansamblu foarte bună și pot observa cu ușurință obstacolele în viață, fiind persoane obiective ce pot lua rapid decizii radicale indiferent de context.

Ai mai putea citi: ANAF deschide magazin online. Cum poți cumpăra bunurile confiscate de fisc

Șarpele din iluzia optică
Șarpele din iluzia optică

Câte feluri de iluzie optică putem identifica

Iluzia optică fiziologică: Aceasta este provocată de stimularea excesivă a ochilor sau creierului, cum ar fi luminile puternice sau mișcările rapide. Un exemplu comun este iluzia de mișcare care apare atunci când privim o lumină intermitentă sau un model repetitiv.

Iluzia optică cognitivă: Acestea rezultă din interpretarea greșită a informațiilor vizuale de către creier. Un exemplu clasic este iluzia Muller-Lyer, unde două linii de aceeași lungime par a fi de lungimi diferite datorită săgeților la capetele lor.

Iluzia optică geometrică: Aceste iluzii implică forme și mărimi și cum sunt percepute ele de creier. De exemplu, iluzia Ponzo, unde două linii paralele par să fie de lungimi diferite din cauza contextului în care sunt plasate.

Iluzia optică de culoare și contrast: Acestea apar atunci când percepția culorii și a luminozității este influențată de culorile și luminozitatea din jur. Un exemplu este iluzia de contrast simultan, unde o culoare pare diferită în funcție de fundalul pe care este plasată.

Citește și: Anunțul care va bucura toți românii. Ministrul Florin Barbu: „Au intrat banii în conturi”

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult