- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Important pentru șoferi! Cum poți obține despăgubiri pentru a-ți repara mașina avariată în gropile de pe drum

28 Jul, 19:19 • Fundeanu Madalina
Șoferii care și-au avariat mașinile în gropile din carosabil pot obține despăgubiri. Iată ce trebuie să faceți!
Important pentru șoferi! Cum poți obține despăgubiri pentru a-ți repara mașina avariată în gropile de pe drum

Din pricina unor drumuri neasfaltate, denivelate, cu gropi periculoase sau „cârpite” la tot pasul, o mulțime de șoferi din România s-au trezit de nenumărate ori cu mașinile avariate. Află din acest articol cum poți obține despăgubiri pentru a-ți repara autoturismul avariat în gropile din carosabil, conform Cancan.ro. Puțini șoferi cunosc care este procedura!

Șoferii care și-au avariat mașinile în gropile din carosabil pot obține despăgubiri. Iată ce trebuie să faceți!

Probabil nu există niciun șofer român care să nu se fi confruntat măcar o singură dată cu gropile de pe drumurile din România. În acest caz, pentru cei care au rămas cu mașinile avariate din cauza denivelărilor din carosabil, vestea bună este că se pot obține despăgubiri pentru reparația daunelor.

Românii care au asigurare CASCO pot beneficia de despăgubiri direct de la firma asiguratoare, urmând ca aceștia să-și primească înapoi banii de la autoritățile competente, Primării, Consilii Județene sau Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Ai mai putea fi interesat de: Legea te obligă să dai bani chiar dacă stai la casă. Cheltuieli obligatorii pentru românii care au curte

despăgubiri
despăgubiri

În ceea ce îi privește pe șoferii care au asigurare CASCO, este recomandat ca aceștia să facă fotografii cu locul și groapa în care și-au avariat mașina și să prezinte dovezile firmei asiguratoare. În cele mai multe cazuri, asiguratorul va deconta cheltuielile daunelor. Experții vă recomandă chiar formularea unei plângeri împotriva administratorului drumului. În acest fel, vor putea fi reparate gropile sau denivelările periculoase.

În situația în care ai mașina avariată din cauza gropilor periculoase din carosabil și NU ai o poliță CASCO, îți poți face dreptate în instanță. Trebuie să dai în judecată administratorul drumului. Pentru a face acest lucru, șoferii trebuie să se informeze în legătură cu administratorul tronsonului respectiv de drum, după care se va deschide o acțiune în instanță împotriva autorităților competente. De asemenea, șoferul este obligat să obțină un deviz în care au fost evaluate pagubele mașinii. La dosar vor fi atașate inclusiv dovezile – poze, filmulețe, declarațiile martorilor etc – pentru a demonstra cum s-a produs incidentul.

Vezi mai multe știri: Românii sfidează inflaţia cu depozite bancare. Câți bani câștigi într-un an dacă pui 1.000 de euro într-un depozit bancar