- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Impozit 2024. Cum poți plăti online taxele și impozitele din România

04 Jan, 15:11 • Bumbeneci Diana
Adio cozi la ghișee! Puteți plăti taxele și impozitele locale pe internet și în 2024. Iată cum.
Impozit 2024. Cum poți plăti online taxele și impozitele din România

Și în 2024, românii vor putea plăti toate taxele și impozitele locale pe internet, cu ajutorul platformei ghișeul.ro. Pe www.ghiseul.ro plătești ușor și sigur, fără comision, taxele sau impozitul online pe anul 2024.

Cum poți plăti online taxele și impozitele din România

Nu este nevoie să îți ridici datele de autentificare (utilizator și parola) de la primărie pentru că le vei primi direct pe mail. Poți solicita datele de acces online, folosind cardul bancar.

Citește și: Meteo 4-6 ianuarie 2024. ANM anunță lapoviță și ninsoare în România

La Biroul de Taxe și Impozite din sectorul 2 din București, oamenii au venit de dimineaţă să plătească dările către stat. Vârstnicii spun că le este greu să le plătească online.

Cum poţi plăti taxele și impozitele
Taxele și impozitele pe anul în curs pot fi achitate la ghișeele administraţiilor financiare sau la casieriile Direcţiilor de impozite și taxe locale. Există și opțiunea de plată online, prin ordin de plată, prin Internet Banking sau prin intermediul „Sistemului Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar” la adresa www.ghiseul.ro.

De asemenea, unele Direcții de impozite și taxe locale oferă posibilitatea de a plăti la Oficiile Poștale, la Oficiile CEC sau la sucursalele altor bănci comerciale.

Cum poți plăti online taxele și impozitele, în 2024
Solicitarea este gratuită – nu se va extrage nicio sumă din contul dumneavoastră.

Datele de acces pot fi solicitate online doar de către persoane fizice.

Reprezentanții primăriilor vă amintesc că dacă plătiți taxele și impozitele locale până la 31 martie, beneficiați de o reducere de zece procente.

Ce poţi plăti prin Ghişeul.ro?
Impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum şi amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.
Pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

Poți citi: Cu cât vor fi impozitate pensiile de la 1 ianuarie. Mulți români vor rămâne cu pensia completă

Cum îţi faci cont pentru a face plăți prin Ghișeul.ro?

Sunt două metode prin care puteţi obţine datele de logare pentru ghiseul.ro:

Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urma unei solicitarii făcute de dvs în acest sens. Puteţi solitica date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată, dacă instituţia este înregistrată în sistem şi este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale Instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate.
Metoda online de obținere a datelor de logare. Accesaţi secţiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro şi parcurgeţi etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”
* În cazul în care deţineţi bunuri mobile sau imobile în mai multe localităţi, oricare dintre acestea vă poate pune la dispoziţie datele de acces în Ghişeul.ro
* Odată eliberate datele de acces de către o instituţie publică nu mai puteţi apela la o altă instituţie publică pentru o nouă eliberare.

Ai mai putea citi: Impozit 70% din iunie 2024. Noua lege confirmă cine sunt românii care vor plăti mai mult

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult