- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În atenția fermierilor români: Subvenții APIA în avans. Când încep plățile

26 Aug, 10:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Subvenții APA în avans. Când se vor putea bucura fermierii de împlinirea faptului.
În atenția fermierilor români: Subvenții APIA în avans. Când încep plățile

Fermierii români au parte de vești bune pentru această toamnă: banii vor intra mai repede în conturi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că plățile vor începe mai devreme, oferind sprijin pentru agricultori în sezonul de toamnă, potrivit playtech.ro.

APIA informează că fermierii care au depus cererile de plată în anul 2024 vor primi subvențiile în avans, începând cu data de 16 octombrie 2024.

Te-ar putea interesa și: APIA 2024. Credite garantate de stat pentru fermierii care primesc subvenții. Lista băncilor care au intrat în program

foto: subvenții

În atenția fermierilor români: Subvenții APIA în avans

Comisia Europeană permite în continuare plata unui avans de până la 70% pentru plățile directe și un avans de până la 85% pentru sprijinul acordat în cadrul intervențiilor de dezvoltare rurală.

Derogarea va fi votată oficial pe 5 septembrie 2024, însă se așteaptă să fie acceptată, fără prea multe bătăi de cap.

Veștile bune sunt în special pentru fermierii care au respectat termenele și cerințele pentru depunerea cererilor, deoarece aceștia vor putea accesa subvențiile fără întârzieri majore.

Până la data de 6 august 2024, inspectorii APIA au verificat 31,87% dintre fermierii incluși în eșantionul de control, iar 32,3% dintre parcelele de teren au fost supuse verificărilor la fața locului.

În acest an, campania de depunere a cererilor de plată a început cu o lună mai târziu, dar inspectorii APIA vor să finalizeze controalele până la 11 octombrie 2024.

În atenția fermierilor care au depus cererea de plată

  • trebuie să fii disponibil pentru controalele de teren
  • trebuie să ai toate documentele necesare în ordine
  • monitorizează comunicările oficiale APIA
  • fii proactiv
  • asigură-te că ești la curent cu toate cerințele și termenele limită

Acționând proactiv, vei putea fi printre primii care beneficiază de subvențiile în avans. Astfel, vei putea da curs mai devreme în această toamnă tuturor proiectelor agricole de dezvoltare pe care le ai în plan.

Te-ar putea interesa și: Ce despăgubiri vor primi fermierii afectați de secetă. Estimările Ministerului Agriculturii