Mugur Isărescu a investit în 2021 peste 1 milion de lei în titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor, în programul Fidelis. Guvernatorul BNR a încasat anul trecut 19.757 euro pe lună, relatează antena3.ro.
Mugur Isărescu a investit în 2021 peste 1 milion de lei în titlurile emise de Ministerul Finanțelor. Conform declarațiilor de avere, șeful BNR a avut anul trecut venituri cumulate din pensie și salariu de 19.575 euro pe lună. Totodată, la categoria investiții putem include și alte lucruri, precum bijuterii, tablouri sau colecția numismatică. În 2022, Mugur Isărescu a încasat suma uriașă de 1.2 milioane de lei.
Șeful BNR deține o casă în comuna Gruiu, un apartament în București și o casă la Drăgășani. El are și un teren intravilan, dar şi terenuri aferente pentru casa de vacanţă de la Drăgăşani şi apartamentul din Bucureşti. Mugur Isărescu mai are în posesie și o barcă cu motor Delta, cumpărată în 2004, dar și un autoturism Eagle din 1993, așa cum se arată în declarația de avere. Românii care vor să investească în programul Fidelis o pot face și în această lună. Ministerul Finanțelor a anunțat o nouă sesiune de titluri de stat. În ediția din iulie 2023, dobânzile sunt ușor mai mici, în comparație cu sesiunea anterioară.
Titlurile de stat Fidelis în lei sau euro pot fi cumpărate de persoane fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani. Tranzacția se realizează prin intermediul unor bănci partenere, precum BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank.
Titlurile de stat Fidelis sunt listate la Bursa de Valori București. Perioada de desfășurare a sesiunii este 17 – 28 iulie 2023. Titlurile de stat cu scadențe de 1 an și 3 ani au dobânzi anuale de 6.30%, respectiv 7.20%. Totodată, cele în euro, cu scadențe 1 an și 5 ani, au dobânzi anuale de 3.85%, respectiv, 5.45%.
Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 lei pentru emisiunea în lei, respectiv, 100 de euro pentru emisiunea în euro. Pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro. Deponenții beneficiază de comisioane zero în procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis prin intermediul băncilor. Mai mult decât atât, veniturile obținute din dobânzi și câștigurile de capital sunt neimpozabile.
Te-ar putea interesa și: Ion Țiriac nu renunță la sport, după ce Guvernul a desființat Ministerul Sportului. Ce investiții puternice are în vedere miliardarul?