- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În plin sezon estival se impun restricții de circulație pe A1 și A3. Încep lucrări majore pe cele două autostrăzi

20 Jun, 12:53 • Bumbeneci Diana
Se impun restricții de circulație pe A1 și A3. Anunțul Centrului Infotrafic din cadrul Poliției Române.
În plin sezon estival se impun restricții de circulație pe A1 și A3. Încep lucrări majore pe cele două autostrăzi

Restricții de circulație pe Autostrăzile A1 și A3, pentru efectuarea unor lucrări. Anunțul făcut de Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

Restricții de circulație în plin sezon estival

Centrul Infotrafic a anunțat, joi dimineață, că vor exista restricții de circulație pe Autostrăzile A1 și A3, pentru executarea unor lucrări. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă în aceste zone cu lucrări și să respecte semnificația semnalizării temporare.

Citește și: Vacanțe GRATUITE în Grecia pentru o categorie de români. Cine beneficiază în 2024

restrictii de circulatie
restrictii de circulatie

„Joi se vor efectua o serie de lucrări care impun restricții de circulație.

Astfel, pe autostrada A1 sens București – Pitești, la kilometrul 109, va fi restricționată circulația pe prima bandă pentru efectuarea de reparații la rosturile de dilatație ale podului, până la ora 10.00, iar pe autostrada A3 sens Turda – Târgu Mureș, se va restricționa circulația pe a doua bandă, între kilometrii 7 și km 8, până la ora 16:00, pentru executarea lucrărilor de desfundare a căminelor de pe rigola mediană”, transmite centrul Infotrafic.

„Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă în aceste zone cu lucrări, să respecte semnificația semnalizării temporare, asigurându-se foarte bine înainte de schimbarea benzii de circulație, semnalizând din timp efectuarea acestei manevre”, recomandă polițiștii.

Restricții și pe Podul Prieteniei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că se fac lucrări de reparații și asfaltare a suprafeței carosabile a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse. Acestea se vor efectua pe timpul zilei și vor restricționa circulația pe o singură bandă. Primele restricții de circulație au fost impuse până pe 15 iunie însă nu se știe dacă acestea vor fi aplicate din nou pe timpul verii.

Alte puncte de trecere a frontierei pe care le pot folosi șoferii

Cetățenii români pot folosi pentru intrarea în România și celelalte puncte de trecere a frontierei ce se află la granița cu Bulgaria precum:

PCTF Vidin – Calafat,
PCTF Kardam,
PCTF Negru Vodă,
PCTF Silistra – Ostrov Călărași,
PCTF Dobromir – Krushari,
PCTF Kainardzha – Lipnița (aceste două puncte funcționează cu orar 08:00-20:00 și doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t),
PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (feribot),
PCTF Svishtov – Zimnicea (feribot),
PCTF Oryahovo – Bechet (feribot),
PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călărași) (feribot).

Citește azi și: Alertă pentru toți românii care au carduri la ING. Avertismentul a ajuns prin mesaj

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult