Orange Communications România, fostul Telekom Communications România (fostul Romtelecom), urmează să disponibilizeze în perioada următoare 551 de angajați, pe fondul diminuării veniturilor a numărului de clienți, se arată într-un mesaj al unui sindicat către membrii acestuia, intrat în posesia Profit.ro.
Orange SA este un operator de telecomunicații mobile și o subsidiară a grupului France Telecom. Compania este prezentă în Europa, mai exact în Franța, Belgia, Marea Britanie, Elveția, Austria, Polonia, Slovacia, România, Moldova, Spania, în Africa, Orientul mijlociu și în Caraibe.
„Astăzi, la sediul Europe House, a avut loc o întâlnire între Sindicate și Administrație (…). Subiectul întâlnirii a fost acela de prezentare a unui Proiect de reorganizare care se va solda cu plecarea unui număr de 551 de angajați astfel: 345 tehnicieni Rețea acces și Agenți întreținere și reparații, 192 persoane din B2B (CT, vânzări, suport general, servicii clienți, supervizori, manageri), 4 persoane Brand Marketing și 10 persoane B2C din Vânzări și Distribuție. Vor fi înființate 25 de poziții pe partea de operațiuni și 100 la B2B. Pe aceste poziții pot opta oricare dintre cei 551 de colegi propuși pentru disponibiliare. Motivația Adminitrației pentru această reorganizare care afectează circa 20% din angajații Orange Communications Romania este că baza de clienți și veniturile au scăzut foarte mult”, se arată în mesaj.
Ai mai putea citi: Pericol major pentru consumatorii de lactate! Nu consumați de la aceste 3 firme celebre!
În 2021, compania a raportat afaceri de 2,6 miliarde de lei, în scădere cu 10%, și o pierdere netă de 361 milioane de lei. Cifrele pe anul 2022 nu sunt disponibile pe pagina web a Ministerului Finanțelor Publice.
În intervalul octombrie – decembrie 2022, Orange România a realizat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 403 milioane de euro, în scădere cu 5,8% față de aceeași perioadă a anului anterior.
La 31 decembrie 2022, compania furniza servicii mobile către 10,1 milioane de utilizatori, servicii fixe în bandă largă către 1,2 milioane de utilizatori, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,4 milioane de utilizatori.
La 31 martie 2023, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,9 milioane de clienți, internet fix în bandă largă către 1,2 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,3 milioane de clienți.
Orange susține că anul trecut, peste 1.500 de noi localități din mediul urban și rural au primit acces la conectivitate 4G și 4G+, acoperirea 4G fiind de 98,67% din populație, în timp ce rețeaua 4G+, cu viteze de download de până la 355,6 Mbps și de până la 47,5 Mbps pentru upload, acoperă 80,15% din populație.