Este cunoscut faptul că odată cu anul 2024, vor xista două majorări ale pensiilor, una la 1 ianuarie 2024, iar a doua în septembrie 2024. A doua majorare va fi după recalcularea acestora. Totodată, începând cu data de 1 ianuarie 2024, vor crește toate cu rata inflației, fiind ceea ce a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. Acesta a precizat, ulterior că, prin intermediul acelui mecanism de recalculare, acestea vor crște diferențiat, iar unele nu vor crește pentru că se află la pragul maximal.
Ai putea fi interesat și de: Cele 10 modificări care vor intra în vigoare după aprobarea legii pensiilor. Șeful Casei de Pensii: „În 2024 vom avea două măriri ale pensiei”. Ce riscuri există pe termen lung
Ionuț Stroe, care este purtătorul de cuvânt PNL, a menționat, în cadrul emisiunii Proiect de Țară: România, de la Prima News, că specialiștii Casei Naționale de Pensii au fost cei care au lucrat la legea pensiilor, condusă de un liberal, Daniel Baciu.
„PNL este partidul care (..) din 2020 până în 2022 a crescut pensiile de trei ori, procentul atinge 40%. Valoarea punctului de pensie a crescut sub guvernările liberale, în termeni concreţi de la 1265 până la 1700 şi ceva în prezent”, a spus Stroe, adăugând că legea este jalon în PNRR.
Este corect şi onest ca în momentul în care anunţi public creşterea pensiilor să ai în vedere sursa de finanţare.”, a comunicat Ionuț Stroe, potrivit bugetul.ro.
„Toată confuzia a pornit de la nişte cifre avansate public cu impact bugetar mult superior celui prognozat iniţial, şi anume 55 de miliarde, şi un procent de 40%, declaraţie care s-a dovedit cu un pronunţat caracter populist sau politicianist, faţă de 32 de miliarde care este efortul suplimentar în termeni reali.”, a adăugat acesta, conform sursei citate.
Mai mult decât atât, acesta a menționat un alt factor, anume creșterea tuturor pensiilor începând cu data de 1 ianuarie, care se va realiza odată cu rata inflației, dar, ulterior, prin acel mecanism de recalculare, vor crește diferențiat, iar unele nu vor crește penru că sunt la pragul maximal, și vor fi pensii care vor crește mai mult sau mai puțin.
„Deci nu putem vorbi de creşteri exagerate”, a spus Ionuţ Stroe, conform sursei citate.
”Domnul Boloş într-un mod firesc a cerut discuţii suplimentare pentru a vedea că ceea ce spunem este şi sustenabil.”, a concluzionat Ionuț Stroe, potrivit celor furnizate de news.ro.
Ai putea fi interesat și de: Care va fi cea mai mică pensie în 2024! Ministrul Muncii anunț despre majorarea planificată: „Vom corecta o inechitate importantă”