- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începe o nouă sesiune în programul Casa Verde Fotovoltaice. Regiunea vizată începând cu 30 septembrie

30 Sep, 13:33 • Bumbeneci Diana
Înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice continuă, luni, în regiunea Centru. Vineri, banii pentru Nord-Vest s-au epuizat în două minute.
Începe o nouă sesiune în programul Casa Verde Fotovoltaice. Regiunea vizată începând cu 30 septembrie

Înscrierea persoanelor fizice în programul Casa Verde Fotovoltaice continuă astăzi, începând cu ora 10:00, în Regiunea Centru. Se pot înscrie românii din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Începe o nouă sesiune în programul Casa Verde Fotovoltaice

Pentru noua sesiune mult așteptată de români, Administraţia Fondului de Mediu a alocat un buget de peste 280 de milioane de lei. Vineri, cei aproape 275 de milioane de lei alocaţi Regiunii Nord-Vest au fost rezervaţi integral, în doar două minute, de peste 9000 de persoane.

„În acest an, programul beneficiază de un buget record şi asigură o finanţare de maximum 30.000 de lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice, dar şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice. Pentru a primi ajutorul de la stat, beneficiarii trebuie să aibăo contribuţie proprie de 3.000 de lei, a declarat la RRA ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Citește și: Bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice s-a epuizat! AFM anunță ce în ce zone se mai pot depune dosare

Casa Verde Fotovoltaice
Casa Verde Fotovoltaice

Ne aşteptăm ca şi anul acesta fondurile să se epuizeze foarte repede, pentru că există un mare apetit pentru panouri fotovoltaice, cu atât mai mult cu cât anul acesta finanţăm şi acumulatori. Nu pot decât să aştept şi să trimitem cât mai repede banii instalatorilor, pentru a vedea panourile pe acoperişurile românilor într-un timp cât mai scurt. Deşi avem anul acesta 2 miliarde de lei, cel mai mare buget pus la dispoziţie vreodată de către Administraţia Fondului pentru Mediu, apetitul e atât de mare, încât sunt mult mai mulţi cei care doreau să aplice decât cei care reuşesc să obţină şi finanţarea. Sperăm să fim şi mai ambiţioşi la anul.”

Săptămâna aceasta, de luni până vineri, sunt programate sesiunile dedicate celorlalte regiuni de dezvoltare, iar pe 9 octombrie, cea pentru unităţile de cult din toată ţara.

Care sunt documentele care trebuie încărcate în aplicația Casa Verde Fotovoltaice 2024

Documentele necesare pentru înscriere rămân aceleași ca și anii trecuți, respectiv:

  • actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicaţie;
  • certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie;
  • certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie;
  • extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie, din care să rezulte dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului sau terenului unde se va monta sistemul de panouri fotovoltaice pentru care se solicită finanţarea; acesta poate fi obţinut de solicitant şi în format electronic;
  • copia cărţii funciare colective, din care să rezulte maximum două unităţi individuale trecute pe aceeaşi carte funciară care adunate să fie egale cu 1 (un) întreg, în cazul imobilelor-construcţii, dintre care unele părţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi câte o carte funciară individuală.

Citește și: Începe oficial programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Iată calendarul de înscrieri pentru fiecare regiune

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult