- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inedit. O româncă și-a deschis propria afacere după ce a lucrat 3 ore în cadrul unei companii. Unde locuiește acum femeia și ce business deține

16 Mar, 10:57 • Lupu Alexandra
O româncă și-a dat seama că nu poate lucra pentru alte persoane, după 3 ore în care a muncit în cadrul unei companii. Nu a stat pe gânduri prea mult și și-a deschis propria afacere. Iată cu ce se ocupă femeia și unde locuiește.
Inedit. O româncă și-a deschis propria afacere după ce a lucrat 3 ore în cadrul unei companii. Unde locuiește acum femeia și ce business deține

O femeie din România a muncit doar 3 ore pe ceas pentru o companie, momente în care și-a dat seama că nu va putea lucra așa în continuare, motiv pentru care și-a dat demisia și și-a deschis propria afacere. Ruxandra Șerban se descrie o „antreprenoare dintotdeauna” și se bucură de succesul drumului ales în continuare, așa cum relatează businessmagazin.ro.

Românca care și-a descris propria afacere după ce a lucrat 3 ore pentru o companie

Ruxandra Șerban este femeia care și-a dat demisia după ce a lucrat 3 ore în cadrul unei companii, dar mai ales, care a decis să-și deschidă propria afacere. Românca provine din București și a studiat Științele Economice la ASE, tocmai pentru că „nu erau de acord părinţii cu actoria, medicina nu mi se potrivea, Politehnica nu o voiam deloc, atunci a rămas ASE-ul, a fost o decizie raţională, care să împace pe toată lumea”. A studiat domeniul menționat un an de zile, ulterior, a dat un examen la Institutul Cultural Francez şi a plecat la Strasbourg.

Ruxandra povestește că la început i-a fost greu să se adapteze, din cauza limbii. „Eu înţelegeam ce vorbesc, dar nimeni nu prea înţelegea ce spuneam, eu nu înţelegeam ce mi se spunea”, spune românca. În continuarea discursului, Ruxandra vorbește despre sistemul de educație din Strasbourg, menționând că nu se putea copia la examene, ba mai mult de atât, colegii nu ezitau să spună dacă cineva încearcă să trișeze în momentul evaluării.

„Nu aveai voie să copiezi şi chiar colegii informau profesorul că cineva copiază, era ca şi cum ai lua locul altcuiva, iar asta m-a dezamăgit la început. Îmi dau seama că până la urmă a fost o experienţă utilă pentru că trebuie să lupţi în viaţă şi să faci lucrurile nu neapărat «pe prietenie»”, spune femeia.

Citește și: Românca independentă conduce o afacere de 100 de milioane de euro. Succesul a fost de partea ei. Cum a reușit femeia să cârmuiască singură compania

După ce a terminat facultatea, s-a întors în România în 2004, moment în care și-a deschis o firmă de publicitate. Singura experiență pe care a avut-o în calitate de angajat până în acel moment a fost de doar câteva ore.

„Am avut o propunere de la o cunoştinţă, mi-am spus că ar fi interesant să încerc, dar am stat doar trei ore ca angajat – simţeam că pierd timpul şi că pot să fac mult mai multe lucruri cu ideile mele – le-am spus într-un final că îmi pare rău, a durat mai mult negocierea contractului”, spune românca.

„Primul mare client a fost Cora, care se deschisese cu un an înainte (şi cu care avem şi acum colaborări pe anumite proiecte punctuale), dar am fost agenţia lor de BTL la început – le-am făcut tot calendarul de evenimente, pe care şi acum îl implementează”, completează Ruxandra.

Femeia susține că afacerea ei a avut perioade și perioade, însă după 12 ani, a decis să se mute înapoi în Franța. Ruxandra confirmă că cifra de afaceri pe care o avea era una pe care nu simțea că o poate depăși în țară. Românca precizează că în cel mai bun caz putea ajunge în topul celor 13 agenții de publicitate, dar cu toate acestea, timpul și resursele depuse în această direcție i-au dat de gândit. În prezent, Ruxandra este CEO al start-up-ului Vent d’est.

Ruxandra Șerban este românca care a decis să-și deschidă o afacere după ce a muncit 3 ore pentru o companie din țară
Ruxandra Șerban este românca care a decis să-și deschidă o afacere după ce a muncit 3 ore pentru o companie din țară

„Având în vedere că suntem la început, mă ocup de strategia companiei, de identificarea de parteneri/investitori/asociaţi, de proiecte interesante în care ne putem implica, dezvoltarea de proiecte existente etc”, spune Ruxandra.

„Când am timp, merg la filmări când am ocazia, nu vreau să pierd nicio oportunitate de a juca, călătoresc, având în vedere că locuiesc la Paris şi că sunt foarte legată de mediul de afaceri românesc şi de România”, completează femeia.

Din rândul celor mai recente realizări, femeia menționează încheierea filmărilor pentru primul lungmetraj produs de agenția pe care o deține: 2020, bazat pe scurtmetrajul Remisivir al lui Bobby Bărbăcioru. Fimul este în prezent în postproducție și urmează să fie lansat pe parcursul acestui an.

„Scurtmetrajul Remisivir a fost apreciat în festivaluri, ceea ce ne-a încurajat să mergem mai departe cu ideea lui Bobby. A fost selectat la Santa Barbara, a fost semifinalist la Flickers’ Rhode Island, a câştigat Remi de aur la WorldFest Houston, a fost selectat la Bermuda International Film Festival, Mammoth Film Festival, a câştigat la Portland şi la Austin. În Europa a fost selectat la Prifest”, spune Ruxandra.

„Obiectivul pe termen mediu al lui Vent d’est este să producă filme româneşti de calitate pentru publicul larg şi să le distribuie în toată lumea. Obiectivul nr. 1 al lui Vent d’est nu este să câştige bani rapid, ci să dezvăluie lumii o cultură, să contribuie la salvarea unei culturi, a unei limbi şi a unei identităţi. Dacă reuşim, vom câştiga şi bani”, completează femeia.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Un cuplu din România a dat lovitura! Au mers într-o vacanță în Zanzibar și s-au ales cu o afacere de vis. Cu ce se ocupă acum sibienii

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Veste bună pentru o anumită categorie de vârstnici. Au fost alocați 370 de milioane de lei. Anunț de ultimă oră de la Ministerul Muncii
Veste bună pentru o anumită categorie de vârstnici. Au fost alocați 370 de milioane de lei. Anunț ...
Explozie a pieţei de ceasuri de lux SH şi în România. Pe plan mondial, în 2023 s-au tranzacţionat ceasuri de peste 44 de miliarde de dolari
Explozie a pieţei de ceasuri de lux SH şi în România. Pe plan mondial, în 2023 s-au tranzacţionat ...
15% dintre membrii Generației Z lucrează în domenii care nu li se potrivesc. Sistemul de educație din România nu îi pregătește pe tineri pentru viitor. Care sunt soluțiile
15% dintre membrii Generației Z lucrează în domenii care nu li se potrivesc. Sistemul de educație ...
Mineritul n-a murit în România. Peste 300 de locuri de muncă în minele Lonea și Lupeni, scoase la concurs
Mineritul n-a murit în România. Peste 300 de locuri de muncă în minele Lonea și Lupeni, scoase la ...
94% dintre români au consumat suplimente alimentare în ultimele 12 luni. Datele unui nou studiu
94% dintre români au consumat suplimente alimentare în ultimele 12 luni. Datele unui nou studiu
Elon Musk recrutează pe X personal pentru „Departamentul de Eficienţă Guvernamentală”, creat de Trump special pentru el. Se caută „revoluţionari libertarieni cu un IQ foarte mare”
Elon Musk recrutează pe X personal pentru „Departamentul de Eficienţă Guvernamentală”, ...
O nouă taxă pentru români. De când va fi introdusă și cine va trebui s-o plătească
O nouă taxă pentru români. De când va fi introdusă și cine va trebui s-o plătească
Campus ultramodern în județul Argeș, într-un proiect care își propune revoluționarea învățământului profesional
Campus ultramodern în județul Argeș, într-un proiect care își propune revoluționarea învățământului ...
Alunele cultivate în România ar putea ajunge în Nutella. Planul unui antreprenor local de a avea 1.000 de hectare de aluni
Alunele cultivate în România ar putea ajunge în Nutella. Planul unui antreprenor local de a avea 1.000 ...
Analiză XTB. De ce scade euro şi de ce bubuie bitcoin de când Trump a câştigat alegerile din SUA în 2024. Zona Euro, sub presiunea agresivității tarifelor impuse de SUA
Analiză XTB. De ce scade euro şi de ce bubuie bitcoin de când Trump a câştigat alegerile din SUA ...
Un alt colos economic intră în insolvență, zguduind piața și afectând sectoare cheie
Un alt colos economic intră în insolvență, zguduind piața și afectând sectoare cheie
Schimbare în legislația ITP 2024. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Schimbare în legislația ITP 2024. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
De la 1 ianuarie 2025, nu se va mai găsi în niciun magazin. Producătorii sunt obligați să respecte regulile. A fost complet interzis
De la 1 ianuarie 2025, nu se va mai găsi în niciun magazin. Producătorii sunt obligați să respecte ...
De ce factoringul devine soluția preferată de finanțare pentru tot mai multe afaceri?
De ce factoringul devine soluția preferată de finanțare pentru tot mai multe afaceri?
Românii cu credite bancare vor plăti rate mai mari, după ce indicele ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Românii cu credite bancare vor plăti rate mai mari, după ce indicele ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Iohannis dă undă verde pentru achiziția a 32 de avioane stealth F-35!
Iohannis dă undă verde pentru achiziția a 32 de avioane stealth F-35!
Bitcoin atinge noi maxime istorice după victoria lui Trump
Bitcoin atinge noi maxime istorice după victoria lui Trump
La Poiana Brașov au pornit tunurile de zăpadă artificială. Pârtiile sunt pregătite pentru sezonul de schi
La Poiana Brașov au pornit tunurile de zăpadă artificială. Pârtiile sunt pregătite pentru sezonul ...