- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Înghețata Gelatelli, de la Lidl, cumpărată de mulți români, ridică semne de întrebare. Ce spun specialiștii că ar conține?

11 Oct, 13:21 • Mălureanu Rebecca
Înghețata Gelatelli, comercializată de Lidl a fost analizată de specialiști constatându-se că produsele conțin ingrediente care pot îngrijora. Anumiți aditivi și substanțe ce se regăsesc în înghețată ar provoca efecte negative asupra sănătății consumatorilor.
Înghețata Gelatelli, de la Lidl, cumpărată de mulți români, ridică semne de întrebare. Ce spun specialiștii că ar conține?

Înghețata de la Lidl se numără printre cele mai populare deserturi de acest gen, indiferent de sezon, datorită prețului scăzut, dar și a aromei. Multă lume o preferă, mai ales vara, dar foarte puțini sunt cei care știu ce conține cu adevărat înghețata. O analiză ar fi prezentat mai multe erori la gama vândută de retailerul german, în întreaga Românie.

Ce risc are înghețata Gelatelli, dar și alte deserturi?

Experții au sesizat că multe deserturi care se vând pe piață au o doză prea multe zaharuri, aditivi alimentari și E-uri. Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS), realizat în urmă cu zece ani un studiu, conform căruia, s-au tras semnale privind siguranța alimentară.

„Marele pericol îl reprezintă conţinutul mare de zahăr, pentru că o parte din cele 27 de produse tip îngheţată analizate de inspectorii noştri conţin 31 de grame de zahăr la suta de grame de produs. Or, se ştie foarte bine că în această perioadă caniculară zahărul este contraindicat, mai ales pentru copii”, a explicat Sorin Mierlea, preşedintele ANPCPPS, conform Adevărul.

Sortimente de înghețată Gelatelli
Sortimente de înghețată Gelatelli

Te-ar putea interesa și: Auchan dă lovitura. Crește cu 40% recompensele pentru ambalajele reciclate!

Analiza dovedea că aproximativ 30% din produsele vizate conțineau cinci aditivi alimentari. Gelatelli din Lidl se afla în această categorie. Produsele de genul, consumate într-o cantitate mult prea mare, pot pune în pericol sănătatea. Așadar, medicii consideră ca iaurtul făcut în casă este o opțiune mai bună.

„E-urile sunt peste tot, problema apare dacă se mănâncă foarte multă îngheţată pentru că ea este foarte bogată în calorii şi grăsimi. Este o falsă impresie că îngheţata te răcoreşte. Mai sănătoasă este varianta cu iaurt, făcută în casă. Oricum, în această perioadă principala grijă este ca îngheţata să fie sigură, să nu fie contaminată şi frişca pe care o conţine să nu fie expirată”, a explicat şi profesorul Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Lidl comunică despre desertul său, un scurt mesaj în felul următor, fără să specifice vreun ingredient:

„Există momente în care nu are rost să-ți răcești gura degeaba. Mai bine te răcorești cu o înghețată Gelatelli. Indiferent dacă o preferi pe cea la cornet, pe băț sau pe cea care poate fi împărțită cu prietenii ori familia, fă-ți provizii de înghețată Gelatelli și bucură-te de ea oricând vrei tu”.

Ai mai putea citi: Preparatul românesc de care americanii nu se mai satură. O tânără originară din România l-a promovat și a ajuns pe paginile New York Times