O familie de belgieni și-a luat inima în dinți în urmă cu 11 ani și a stabilit să se mute în România. Cei doi soți au decis să își urmeze visul în țara noastră, mai exact, acela de a deschide o fabrică în care să producă praline de ciocolată, informează antena3.ro. Ingredientele românești sunt baza rețetelor celor doi străini!
Familia de belgieni s-a stabilit în România în urmă cu 11 ani. Cei doi soți susțin că au venit în țară pentru a-și urma visul, mai exact, acela de a-și deschide o fabrică de ciocolată. La ora actuală, Mary și soțul ei conduc o adevărată afacere în Gorj, unde produc praline belgiene, făcute din ingredientele românești.
Până să ajungă în România, cei doi soți străini consumau doar ciocolată belgiană. Mary era profesor de pian, iar soțul ei era cercetător în domeniul fizicii. În urmă cu 11 ani, s-au decis să aibă o nouă profesie, iar la ora actuală, familia de belgieni a pus bazele unei afaceri cu ciocolată, unde folosesc doar ingrediente românești. La fabrica deținută în Gorj lucrează inclusiv muncitori români.
Mary s-a îndrăgostit de țara noastră încă din primul moment în care a venit. Acest lucru a determinat-o să ia decizia de a se muta definitiv în România, în ciuda faptului că nu cunoștea limba. După ce a reușit să-și convingă soțul să-i urmeze visul, au găsit o casă de vânzare, iar un an mai târziu, au deschis fabrica de ciocolată din Gorj.
„Pe vremuri am venit cu copii, cu școli din Belgia, să facem niște schimburi de experiență cu școli din România.
Am făcut spectacole, și am făcut un spectacol foarte frumos cu tineret și muzicieni din Belgia și din România, cu povestea lui Harap-Alb.
Așa am ajuns în România, ca profesoară de muzică”, declară Mary.
„După 3 ani de schimburi cu școli m-am hotărât să deschid o fabrică de fabricație de ciocolată în Gorj.
Toate rețelele pe care le facem noi sunt rețete orginiale din Belgia cu ingrediente de calitatea 1 și facem diferite feluri”, a mărturisit fosta profesoară de muzică.
Produsele făcute de familia de belgieni se regăsesc la vânzare în mai multe orașe din țară. Cei doi soți afirmă că au fost nevoiți să își adapteze rețetele, tocmai pentru a-și asigura succesul.
Mary vine cu ideile, iar în cele din urmă, soțul acesteia se ocupă cu administrarea afacerii. Fostul fizician spune că legislația din România îl pune în dificultate și că reprezintă o bătaie de cap.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Centrul vechi al Capitalei încearcă să recucerească turiștii străini! Atenția este orientată acum spre periferia orașului