A apărut un nou brand pe piața bancară din România miercuri, 15 noiembrie 2023. Subsidiară a Grupului Financiar Banca Transilvania, urmează să își lanseze serviciile și produsele către publicul larg în 2024.
Salt Bank este prima bancă digitală, 100%, fiind un neobank made in România, de asemenea fiind o premieră pe piața locală. Cetățenii români vor avea parte de facilități, astfel că cei care doresc să facă operațiuni bancare de pe smartphone vor beneficia de o experiență digitală simplă, accesibilă, intuitivă și completă.
Ai putea fi interesat și de: IFC, membră a Grupului Banca Mondială, investește 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank. Scopul este finanțarea unor proiecte din domeniul climei
Salt Bank costruiește o bancă 100% digitală, cu mai multe caracteristici unice:
Folosind capabilitățile SaaS ale Engine, parteneriatul va permite Salt Bank să:
„La alegerea numelui Salt Bank, am căutat ceva care să rezoneze cu noi, oamenii de aici. Acest nume reprezintă un salt de la clișeele tradiționale și un avans în inovație, agilitate și progres. Este un nume care vorbește despre ambițiile noastre, dar in același timp este simplu și familiar, reflectând spiritul echipei noastre: specialiști dedicați și experți, dar și prietenoși și accesibili. Avem curajul de a inova azi pentru a fi mai buni mâine și suntem hotarâți să dezvoltăm o companie sigură și de încredere pe termen lung.”, a comunicat Gabriela Nistor, Director General al Salt Bank, despre filozofia și direcția brandului, potrivit piațafinanciară.ro.
„La Engine, scopul nostru este să aducem platforma noastră modernă de banking, companiilor de servicii financiare din întreaga lume. Primul nostru client, Salt Bank, împărtășește viziunea noastră pentru un banking mai bun. Împreună plănuim să creăm cele mai bune experiențe clienților din România, la fel cum a făcut Starling Bank în Regatul Unit.”, a concluzionat Sam Everington, CEO al Engine by Starling, conform sursei citate.
Ai putea fi interesat și de: Tranzacția OTP Bank – Banca Transilvania nu a putut fi finalizată! Sursele spun că o altă bancă ar fi contestat tranzacția dintre cele două!