Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Iași sunt ocupați în aceste momente cu percheziții de amploare într-un dosar penal în care au fost identificate infracțiuni de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă, informează antena3.ro. Până la ora actuală au fost identificate peste 130 persoane vătămate, iar prejudiciul atinge suma uriașă de 4.000.000 de lei.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Iași desfășoară la ora actuală 42 percheziții domiciliare. Activitatea are loc în Iași (13), București (8), Ilfov (3), Brașov (3), Galați (2), Bihor (2), Cluj (1), Constanța (1), Vaslui (2), Argeș (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1) și Mureș (1).
„Astăzi, 28 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi efectuează 42 de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal privind infracţiuni de înşelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă.
Poliţiştii efectuează percheziţii în judeţele Iaşi (13), Braşov (3),Ilfov (3), Galaţi (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeş (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanţa (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiş (1), Mureş (1) şi în municipiul Bucureşti (8)”, informează IGPR.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Medicii din România sunt cercetați. Dispozitivele medicale de la decedați erau montate pacienților. Unde au loc perchezițiile
Perchezițiile sunt desfășurate într-un dosar penal ce are la bază infracțiuni de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la suma uriașă de 4.000.000 de lei (800.000 euro).
Până la ora actuală, au fost identificate peste 130 persoane vătămate și înșelate prin promisiuni pentru mobilă la comandă. Victimele ar fi achitat până la 80 – 90% din valoarea estimată de către infractori, dar cu toate acestea, nu au primit-o niciodată. Unele persoane au oferit peste 1.000 euro, fără să stea prea mult pe gânduri.
Zeci de români au devenit victimele escrocheriei cu mobilă la comandă. În desfășurarea acestor acțiuni, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. Totodată, acțiunea beneficiază de sprijinul agenților de poliție de la serviciile de investigare a criminalității economice din București, Iași, Ilfov, Mureș, Timiș, Sibiu, Prahova, Dolj, Constanța, Cluj, Bacău, Argeș, Vaslui, Galați, Brașov și Hîrlău.
Citește și despre următorul subiect: Lupta împotriva articolelor pirotehnice ilegale continuă! Sute de percheziții și peste 100 de tone de artificii ilegale au fost confiscate