Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Direcţia Regională Vamală Bucureşti au reţinut bunuri în valoare de peste 1,7 milioane de lei, provenite din China, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a mărcii Apple, potrivit unui comunicat al Autorităţii Vamale Române.
„Inspectorii vamali din cadrul B.V.F. Constanţa – Direcţia Regională Vamală Bucureşti, au descoperit în cadrul efectuării controlului fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Republica Moldova, 2.575 bucăţi căşti audio fără fir pentru telefon şi 793 bucăţi căşti audio cu fir pentru telefon susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a mărcii Apple”, se menţionează în comunicat.
Citește și: Orașul din România care a falimentat. Oamenii trăiesc cu 140 de lei pe lună într-un decor de nedescris
Bunurile susceptibile a fi contrafăcute, au fost reţinute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
De asemenea, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gr. I Otopeni Călători – Compartiment Marfă – Direcţia Regională Vamală Bucureşti, au descoperit în urma efectuării controlului fizic asupra unor mărfuri sosite din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Iaşi, 6.000 bucăţi autocolante pentru autoturisme purtând sigla Mercedes, BMW, Audi, VW, Ford, Toyota, Skoda, Opel, Seat şi Renault, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile menţionate.
Bunurile au fost reţinute de către inspectorii vamali, valoarea acestora, în cazul în care ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 300.000 lei.
Instituţia mai menţionează că la Biroul Vamal de Frontieră Moraviţa, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un cetăţean britanic cu autoturismul personal, care circula pe ruta Serbia – România şi în urma controlului vamal au fost descoperite, nedeclarate, 30 de blistere, în total 300 de tablete cu denumirea comercială Lexilium, substanţă activă Bromazopeam 3 mg.
Substanţa activă din tablete este încadrată în categoria substanţelor stupefiante şi psihotrope care prezintă interes în medicină, supuse controlului, în consecinţă tabletele au fost reţinute de către lucrătorii vamali, fiind sesizate organele de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.