- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Întârzieri de 6 ore ale trenurilor. Traficul feroviar s-a închis

17 Aug, 11:34 • Bugiu ⁠Ana Maria
Trenurile cu direcția Drăgănești Olt și Fărcașele, pe Magistrala 100, nu mai circulă sâmbătă, 17 august. Un tren de marfă s-a defectat, ceea ce a dus la o reacție în lanț a întârzierilor.
Întârzieri de 6 ore ale trenurilor. Traficul feroviar s-a închis

Sâmbătă, 17 august 2024, cinci trenuri de călători au întârzieri de până la 6 ore, după ce traficul feroviar, pe un fir al căii ferate Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, pe Magistrala 100, a fost închis. Aceasta vine în urma unei defectări ale unui tren de marfă privat.

Celălalt fir de circulație era închis pentru lucrărăi, dinainte de această situație. S-a reluat tarfic sâmbătă dimineașa, însă acest incident va avea un efect de Domino pentru celelalte trenuri, generând o serie mare de întârzieri, potrivit observatornews.ro.

Te-ar putea interesa și: CFR anunță reducerea vitezei la trenuri din cauza caniculei. Recomandările pentru călători

foto: trenuri

Întârzieri de 6 ore ale trenurilor

Este vorba despre trenul InterRegio Mangalia-Timișoara, care are sâmbătă o întârziere de 6 ore. Alte 5 trenuri au mai avut întârzieri de minim 2 ore, din cauza aceluiași eveniment: închiderea criculației pe magistrala 100, așa a anunțat CFR Călători.

La ora 6:30 din ziua de sâmbătă, 17 august, a fost eliberată linia și s-a reluat traficul pe firul II, între Drăgănești Olt și Fărcașele.

„Urmare închiderii accidentale de către CNCF CFR S.A. în data de 17.08.2024, între orele 2 și 6.30, a liniei curente Drăgănești Olt-Fărășele mai multe trenuri cu circulație pe Magistrala 100 acumulează întârzieri cuprinse între 123 și 361 minute”, a anunțat sâmbătă dimineața CFR Călători.

CFR Călători a mai anunțat că celălalt fir de circulație era înschis înaintea incidentului, pentru lucrări la infrastructura feroviară.

Trenurile care au acumulat întârzieri

  • Trenul IR 1992 cu circulație în relația Arad-Craiova-București Nord- Constanța(Mangalia) are o întârziere de 276 minute
    Trenul IR 1994 cu circulație în relația Craiova-București Nord- Constanța are o întârziere de 123 minute
    Trenul IR 1990 cu circulație în relația Mangalia-Constanța-București Nord-Craiova-Timișoara Nord are o întârziere de 361 minute
    Trenul RE 9900 cu circulație în relația Craiova-București Nord are o întârziere de 201 minute
    Trenul R 9381 cu circulație în relația Roșiori Nord-Craiova are o întârziere de 240 minute

Totuși, un lucru bun de menționat este că toți pasagerii trenurilor IR 1994, 1990 și IR 1922 au primit apă, pentru a se hidrata. Acestea nu vor fi singurele întârzieri, totuși. Multe alte trenuri, mai ales care au legătură cu cele care au acumulat deja întârzieri, nu vor ajunge la timp la destinații.

Te-ar putea interesa și: Oamenii cu boli contagioase vor putea călători cu trenul. Ministerul Transporturilor a luat o nouă decizie pentru CFR