Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis, luni, Agerpres, acestea vor avea o putere de 7,4 kilowaţi şi vor fi amplasate în 71 de locaţii, în cartiere, între blocuri. Fiecare staţie este prevăzută cu câte două puncte de reîncărcare şi panouri solare.
Valoarea totală a investiţiei este de 10.411.689,05 de lei, din care 8.996.163,79 de lei sunt nerambursabili.
Reprezentanţi ai autorităţii locale au depus în martie un alt proiect la AFM pentru 40 de staţii de încărcare a maşinilor electrice în valoare de 8.301.957,8 de lei, care este în prezent în analiză.
Staţiile vor fi amplasate în 28 de locaţii, iar fiecare va avea câte două puncte de reîncărcare ce vor fi alimentate din reţeaua publică de distribuţie. Unul va permite încărcarea autovehiculelor în curent continuu, la o putere de 50 kilowaţi şi al doilea la curent alternativ, la o putere de 22 kilowaţi.
Pentru a informa cât mai bine rezidenții cu privire la amploarea și importanța proiectului, Primăria Sectorului 6 a făcut și o postare pe pagina oficială de Facebook:
„Pentru ca voi să le puteți folosi din proximitatea locuinței”, a scris administrația locală pe pagina de socializare
Cum era de așteptat, postarea respectivă a atras comentarii diverse. În timp ce unii au aplaudat inițiativa, alții au criticat eforturile primăriei de a aduce stațiile de încărcare pe străzile din sector.
„bani cheltuiti aiurea..”, a spus un utilizator al rețele sociale
„Ați putea investi acei bani pentru majoritatea oamenilor din sector,nu pentru cei cu mașini electrice care nu sunt atât de saraci dacă si-au permis achiziționarea unui astfel de autoturism.”, a comentat alt internaut.
„Astea lipseau, ca locuri de parcare avem”, a scris sarcastic un comentator.