- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Intrarea României în Spațiul Schengen năruită? Un europarlamentar aduce argumente concise care spun că România nu va fi membră nici în 2024l: „Abordarea Guvernului este ușor neserioasă”

11 Oct, 15:38 • Oprea Alina
Intrarea în Spațiul Schengen este o problematică ce se discută de foarte mult timp, iar România a întâmpinat multiple obstacole. Guvernul a făcut o proisiune, însă un europarlamentar a demontat orice afirmație comunicată- până la momentul actual.
Intrarea României în Spațiul Schengen năruită? Un europarlamentar aduce argumente concise care spun că România nu va fi membră nici în 2024l: „Abordarea Guvernului este ușor neserioasă”

Acum câteva zile se vorbea despre o promisiune care punea î n temă intrarea României în Spațiul Schengen, o problemă care își caută rezolvarea de foarte mult timp. Conducerea spaniolă a Consiliului European de la momentul actual este una dintre speranțele României în prezent. Problematica este că șansele sunt deșarte, conform unor declarații pe care un europarlamentar le-a comunicat. Anul 2023 nu pare a fi unul noroc pentru România, astfel nici 2024. Cea mai realistă dată „disponibilă” pentru intrarea  statului românesc în Spațiul Schengen va fi, conform spuselor, anul 2025, mai exact, prima parte a acelui an.

România vs. Spațiul Schengen
România vs. Spațiul Schengen

Vezi mai multe despre: România intră în linie dreaptă pentru Schengen. Marcel Ciolacu: „Îmi mențin părerea că este total incorect să punem interesele și politica internă înaintea unei Europe întregi”

Spțiul Schengen – „disponibil” în 2025

Eugen Tomac este eurodeputat PMP și acesta a intervenit în situațiunea preentă existentă cu privire la relația România – Spațiul Schengen – Olanda – Austria, iar acesta este foarte realist cu ceea ce înseamnă evenimentele care au loc. El este convins că abia prima parte a anului 2025 va fi succesul României de a trece obstacolele pentru a putea fi membră Spațiului Schengen, eurodeputatul susținând cu tărie că Guvernul are o abordare destul de neserioasă în legătură cu această probematică, care pare că nu mai găsește rezolvare.

„O spun cât se poate de asumat: în acest an, România nu intră în Spațiul Schengen și cel mai probabil nu vom intra nici în 2024. Cel mai realist calendar pe care-l putem privi cu optimism este prima parte a anului 2025, atunci când va deține președinția Consiliului Uniunii Polonia.

Această abordare pe care o are Guvernul acum este ușor neserioasă, pentru că noi anunțăm că vom acționa în judecată pe cineva care nu se va exprima, dintr-un motiv foarte simplu, pentru că și acum, în octombrie, este un Consiliu JAI și am observat că pe agenda acestui Consiliu JAI nici nu se discută despre o posibilă extindere a Spațiului Schengen, deci nu există pe agenda Spaniei extinderea Spațiului Schengen.

Prin urmare, neavând acest subiect pe ordinea de zi, Austria nu se va pronunța și eu cred că greșim fundamental din mai multe puncte de vedere, dar primul este acela că noi nu ne coordonăm toate acțiunile și toți pașii pe care-i facem la pachet cu Bulgaria. Negocierile noastre ar trebui să se producă în acest format, nu bilateral, ci trilateral cu Austria, împreună cu bulgarii să mergem și în Olanda, pentru că Olanda încă nu și-a schimbat punctul de vedere cu privire la obiecțiile pe care le are față de Bulgaria. Or de când am intrat în UE și până în prezent, toate evaluările pe care le-a făcut Comisia au fost la pachet România-Bulgaria. Deci ar fi o eroare noi să spunem că ne decuplăm de Bulgaria, la fel cum bulgarii, dacă ar încerca să facă acest lucru, n-ar fi de acord nimeni.”, a declarat Eugen Tomac, conform celor comunicate de stiripesurse.ro.

Vezi mai multe despre: Aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen mai rapidă decât era posibil. Ce se va întâmpla cu România?

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...