- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Între iarnă și vară. Avertismentul autorităților pentru românii care locuiesc la curte! Ce trebuie să faci imediat!

21 Oct, 21:08 • Bugiu ⁠Ana Maria
Românii care locuiesc la curte sunt sfătuiți să se pregătească corespunzător pentru iarnă, având în vedere prognozele meteorologice. Trebuie să verifice polița de asigurare a locuinței și să izoleze conductele și rezervorul de apă pentru a evita daunele cauzate de îngheț.
Între iarnă și vară. Avertismentul autorităților pentru românii care locuiesc la curte! Ce trebuie să faci imediat!

Specialiștii au emis un avertisment pentru românii care locuiesc la curte, în vederea gestionării iernii, care se apropie. Cu prognoze meteorologice, care indică venirea gerului și a zăpezilor în următoarea lună, autoritățile îndeamnă proprietarii de case să acorde atenție detaliilor pentru a evita eventuale probleme în sezonul rece, potrivit bugetul.ro.

Un prim aspect pe care proprietarii trebuie să-l verifice este polița de asigurare a locuinței. Aceasta trebuie să fie actualizată și să acopere eventualele daune cauzate de incendii provocate de sistemele de încălzire sau de inundațiile care pot apărea din cauza caloriferelor, mai ales în casele încălzite cu centrale termice. Ignorarea acestor aspecte poate conduce la pierderi în cazul unor evenimente neprevăzute.

Te-ar mai putea interesa și: Iarna lovește puternic România. Au fost anunțate județele în care s-au raportat -6 grade Celsius

foto: iarnă

Între iarnă și vară. Avertismentul autorităților pentru românii care locuiesc la curte! Ce trebuie să faci imediat!

Deși acest avertisment ar putea părea exagerat pentru unii, autoritățile spun că pregătirea pentru iarnă nu este o glumă. Este important ca toți cetățenii să fie conștienți de posibilele probleme care pot apărea în condiții meteorologice severe, cum ar fi înzăpezirile, penele de curent sau incendiile. În cazul unui viscol puternic care poate bloca accesul în localități sau poate întrerupe alimentarea cu energie electrică, cetățenii ar trebui să fie bine pregătiți.

În acest sens, specialiștii recomandă ca fiecare gospodărie să aibă la îndemână lanterne cu baterii, alimente neperisabile și apă, pentru a asigura supraviețuirea în condiții dificile.

Un alt aspect pe care proprietarii de case trebuie să-l ia în considerare este izolarea conductelor și a rezervorului de apă.

„Unul dintre cele mai importante lucruri de făcut atunci când vă pregătiți pentru temperaturi de îngheț este să vă izolați conductele și rezervoarele de apă. Țevile neizolate sunt predispuse la îngheț, ceea ce poate provoca explozii, afectând curgerea apei.

Recomand să folosiți manșoane de izolație pentru țevi. De asemenea, asigurați-vă că izolați robinetele de exterior. Izolarea rezervoarelor de apă caldă menține apa caldă și economisește energie în lunile de iarnă”, spun Gordon Chalk, expert în încălzire.

Specialiștii recomandă românilor care locuiesc la curte să utilizeze manșoane de izolație pentru țevi și să izoleze robinetele de exterior pentru a preveni înghețul în sezonul rece. Gordon Chalk, expert în încălzire, spune că izolarea rezervoarelor de apă caldă menține apa caldă, dar ajută și la economisirea energiei.

„Nu uitați să întrețineți sistemul de încălzire. Înainte că temperaturile să scadă, solicitați unui profesionist să inspecteze centrala sau sistemul de încălzire pentru a vă asigura că totul funcționează eficient.

Un sistem bine întreținut e mai puțin probabil să se defecteze în timpul iernii. Verificați setările termostatului și înlocuiți toate filtrele vechi sau deteriorate pentru a fi eficient”, a mai explicat Gordon Chalk.

Te-ar mai putea interesa și: Avertisment pentru românii de la bloc. Amenzi uriașe dacă nu respecți noile obligații înainte de iarnă!