- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție de 13 milioane din partea PepsiCo în fabrica de băuturi răcoritoare de la Dragomirești! Se inaugurează cea mai modernă linie de producție din Europa

14 Dec, 21:42 • Oprea Alina
PepsiCo face o investiție de milioane! Valoarea acesteia este de 13 milioane și este localizată în fabrica de băuturi răcoritoare de la Dragomirești!
Investiție de 13 milioane din partea PepsiCo în fabrica de băuturi răcoritoare de la Dragomirești! Se inaugurează cea mai modernă linie de producție din Europa

PepsiCo este unul dintre liderii industriei de produse alimentare şi băuturi. Acesta a anunţat astăzi o investiţie de 13 milioane de dolari în instalarea unei linii de producţie de ultimă generaţie complet automatizate, situată în fabrica de băuturi răcoritoare din Dragomireşti.

Această linie de producție este considerată a fi una dintre cele mai automatizate din portofoliul PepsiCo di Europa și poate ajunge la performanțe remarcabile, producând aprximativ 1 milion de sticle pe zi.

Din punct de vedere al consumului de energie al acestei linii, este redus cu un procent de 30% în comparație cu liniile convenționale, în timp ce eficiența în consumul de energie per litru produs este cu 30% mai mare. De asemenea, noua linie produce cu 60% mai multe băuturi pe unitatea de timp, utilizând cu 20% mai puţin dioxid de carbon şi reducând consumul de apă cu 30% per litru de băutură produs. În acelaşi timp, aceasta contribuie la scăderea cantităţii de plastic utilizat cu aproximativ 30 de tone pe an.

Ai putea fi interesat și de: Aceste băuturi ar putea fi interzise pentru minori! Amenzile ajung până la 3.000 de lei

PepsiCo investește

„Noua linie poate produce aproximativ 1 milion de sticle pe zi, consumând în acelaşi timp cu 30% mai puţină energie în comparaţie cu o linie convenţională. Gradul înalt de automatizare a liniei permite angajaţilor noştri să se concentreze pe îmbunătăţirea proceselor, dezvoltarea profesională şi personală, precum şi pe simplificarea continuă a operaţiunilor.

PepsiCo
PepsiCo

Această investiţie ne va ajuta să ne consolidăm poziţia de hub regional de producţie şi distribuţie pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.”, a declarat Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans, PepsiCo, conform celor comunicate de buisnessmagazin.ro.

Noua linie de producţie este echipată cu tehnologii de ultimă generaţie, aceasta oferind un grad ridicat de automatizare. Mai mult decât atât, este integrată complet în fluxul automatizat din depozit, prin intermediul roboţilor ghidaţi automat, care preiau şi stochează paleţii.

În acest fel, produsul trece printr-un proces complet automatizat, de la îmbuteliere până la încărcare în camioane, fără intervenţia umană. Tot automat se realizează şi majoritatea operaţiunilor legate de schimbarea de format sticlă, inclusiv schimbarea matriţelor, ceea ce duce la creşterea eficienţei în procesul de producţie.

Investiția pe care o face PepsiCo este în valoare de 13 milioane de dolari și reprezintă o componentă esențială a planului lor de dezvoltare pe 5 ani, care este implementat în fabrica de băuturi răcoritoare Dragomireşti, cu o valoare totală de 40 de milioane de dolari. Se presupune îmbunătăţirea liniilor de producţie şi creşterea capacităţii de producţie la peste 800 de milioane de litri pe an.

De asemenea, a inclus construirea unui depozit complet automatizat pe o suprafaţă totală de 15.000m2, cu o valoare de 15 milioane de dolari. În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, consolidându-şi rolul de hub de producţie şi distribuţie regională.

Ai putea fi interesat și de: ANAF se pregătește să aplice noile taxe, în ianuarie 2024. Printre ele se află impozitul minim de la companiile mari și accizele pentru băuturile cu zahăr