- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție de peste 26 de milioane de euro pentru debirocratizarea administrației centrale. De unde vin acești bani

21 Feb, 22:33 • Adrian Popovici
ADR are ca obiectiv digitalizarea administrației publice centrale, iar prin această investiție se vor aduce tehnologii de ultimă generație în ministerele din România. Acest efort reprezintă un pas crucial către debirocratizarea administrației, deoarece implică și structurile locale, unde cetățenii și mediul de afaceri sunt prioritare și au acces direct la servicii.
Investiție de peste 26 de milioane de euro pentru debirocratizarea administrației centrale. De unde vin acești bani

La conferința de deschidere a proiectului „Automatizarea proceselor de lucru în administrația publică”, Dragoș Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), a subliniat că implementarea soluțiilor de automatizare în cadrul administrației publice centrale va conduce la o reducere semnificativă a timpilor de procesare și a erorilor asociate. Această inițiativă reprezintă un pas către debirocratizarea aparatului administrativ central, transmite Agerpres.

Vlad a afirmat că implementarea soluțiilor RPA în administrația publică centrală va aduce o creștere semnificativă a productivității, evidențiind reducerea timpilor de procesare și a erorilor asociate. Această inițiativă va conduce la îmbunătățiri operaționale prin posibilitatea accesului în timp real la informațiile necesare și o vizibilitate crescută asupra stadiului procesării documentelor.

Debirocratizarea va contribui la îmbunătățirea fluxurilor de lucru, care în prezent sunt desfășurate în mare parte manual. ADR are ca misiune digitalizarea administrației publice centrale și prin această investiție se vor introduce tehnologii de ultimă generație în ministerele din România. Prin urmare, acest demers reprezintă un pas către debirocratizarea administrației, având în vedere că sunt luate în considerare și structurile locale, unde cetățenii și mediul de afaceri sunt prioritare și au acces direct la servicii.

Debirocratizarea administrației. Foto arhivă
Debirocratizarea administrației. Foto arhivă

Te-ar putea interesa și: Ministrul Finanţelor va prezenta joi un plan de măsuri privind digitalizarea ANAF. Marcel Ciolacu: „O să vin împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă cu o modificare legislativă”

Debirocratizarea administrației, finanțată prin PNRR

Proiectul „Automatizarea proceselor de lucru în administraţia publică” primește finanțare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul Investiției 18, care se axează pe „Transformarea digitală și adoptarea tehnologiei pentru automatizarea proceselor de lucru în administraţia publică”. Această inițiativă este parte integrantă a Componentei 7 din PNRR, ce vizează transformarea digitală a administraţiei publice și debirocratizarea acesteia.

Prin intermediul acestei investiții, se va implementa un set de soluții menite să sprijine automatizarea proceselor de lucru robotice și utilizarea inteligenței artificiale în cadrul a 18 instituții publice din administrația centrală. Conform Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), obiectivul general al proiectului constă în facilitarea transformării digitale, creșterea productivității și a rezilienței, reducerea erorilor și a timpului necesar pentru procesarea cererilor adresate autorităților publice de către cetățeni. Acest demers se înscrie într-un efort mai amplu de debirocratizare a aparatului administrativ, prin adoptarea de soluții de automatizare a proceselor de lucru robotice (RPA), care vizează în principal sarcinile laborioase, repetitive și bazate pe norme.

Acest proiect pentru debirocratizarea administrației publice beneficiază de un contract de finanțare în valoare totală de 107,43 milioane de lei (fără TVA), echivalentul a 21,9 milioane de euro, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). La această sumă se adaugă 20.411.785,50 lei (4,161 milioane de euro), reprezentând valoarea neeligibilă a TVA. Durata de implementare a proiectului este de 31 de luni, cuprinsă între 30 mai 2023 și 31 decembrie 2025.

Citește și: Poşta Română investește în „cel mai mare proiect de digitalizare al companiei”. Procedura se ridică la 16,75 milioane lei

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci