Este cunoscut faptul că Sectorul 4 are parte de o dezvoltare grandioasă, printre acestea numărându-se aeroportul din sudul Capitalei, dar și stația de metrou Tudor Arghezi. Pe lângă acestea, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță pregătește o altă investiție în valoare de 1,7 miliarde de lei pentru achiziția de mibilier pentru Primărie, dar și pentru alte instituții subordonate. Contractul-cadru are o durată de 4 ani.
Citește mai multe despre: 100 de noi puncte de reîncărcare a mașinilor electrice în Sectorul 4 al Capitalei! Investiția depășește suma de 10 milioane de lei
În subordinea Primăriei Sectorului 4 se află Direcția Generală de Administrare a Unităților de Învățământ și de Sport Sector 4 București, care a scos la licitație un contract-cadru care are o valoare cuprinsă între 1,15 și 1,73 miliarde de lei care vor fi pentru cumpărarea de mobilier pentru mai multe structuri care se află în subordinea Primariei Sectorului 4. Denumirea acestui contract-cadru este de „achiziția produselor ce fac obiectul caietului de sarcini, respectiv produse de mobilier, inclusiv mobilier școlar și dotări educaționale”. Acest contract-cadru are o durată de patru ani și, conform acestui contract, sunt vizate 70 de tipuri de obiecte de mobilier, de la blaturi, scaune, masă, pupitre, birouri și dulapuri, până la cadre pentru locuri de joacă și saltele.
Este necesar ca cerințele acestui contract să fie respectate, întrucât este mandatoriu ca mobilierul să fie nou, pentru că cel vechi este foarte uzat și este, de asemenea, nevoie de mobilier nou pentru noi clădiri, noi instituții.
Instituțiile beneficiare sunt PS4 București, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, Centrul European Cultural și de Tineret “Nicolae Bălcescu, Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, Direcția pentru Digitalizare și Regenerare Urbană, Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Sector 4, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, potrivit celor comunicate de Economedia.
Comenzile pentru mobilier vor fie efectuate și livrate în circa 30 de zile de la plasarea comenzii, iar oferte se vor închide pe data de 28 noiembrie, iar departajarea acestora se va face în funcție de preț, de garanția oferită, care poate fi între 12 și 36 de luni, de lanțul de aprovizionare și se punctează cu maximum de puncte producătorul și nu distribuitorul și de eticheta ecologică a produselor.
Citește mai multe despre: Buget record pentru Sectorul 4! În 2023 primăria va avea la dispoziție 3,4 miliarde de lei