- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iohannis consideră că investițiile în forța de muncă din sănătate reprezintă o prioritate crucială pentru România!

22 Oct, 13:03 • Mălureanu Rebecca
Președintele Klaus Iohannis a comunicat despre cât de importantă este investiția în personalul din sectorul sănătății în țara noastră. Acesta a declarat că investițiile sunt mai mult decât esențiale, întrucât îmbunătățirea serviciilor medicale și înfruntarea oricăror provocări depind de personalul medical.
Iohannis consideră că investițiile în forța de muncă din sănătate reprezintă o prioritate crucială pentru România!

Klaus Iohannis a comunicat asistenților medicali, subliniind că România traversează o perioadă dificilă, caracterizată de conflicte și schimbări climatice, care manifestă o presiune crescută asupra sistemelor de sănătate. În contextul actual, trebuie luată în considerare investiția constantă în forța de muncă din domeniul sănătății, informează Mediafax.

Klaus Iohannis subliniază necesitatea investițiilor în personalul medical pentru eficiența și sustenabilitatea sistemului de sănătate

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți un mesaj în cadrul evenimentului de celebrare a celei de-a 125-a aniversări a Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (ICN).

„Acest eveniment deosebit pe care România îl găzduiește oferă prilejul de a evidenția importanța vitală a profesiei de asistent medical pentru sănătatea globală, fiind un cadru pentru schimbul de experiențe și bune practici între profesioniștii din sănătate. În timpul mandatelor mele de Președinte, am apreciat constant devotamentul asistenților medicali din România, conferindu-le în numeroase ocazii Ordinul ca semn de recunoaștere pentru contribuția lor valoroasă la sănătatea cetățenilor, mai ales în momentele critice ale pandemiei, când s-au aflat în prima linie”, se arată în mesajul președintelui.

Iohannis a discutat și despre intervențiile umanitare ale asistenților medicali români la nivel internațional.

Iohannis afirmă că investițiile în forța de muncă din sănătate sunt esențiale
Iohannis afirmă că investițiile în forța de muncă din sănătate sunt esențiale

Ai mai putea citi și: Klaus Iohannis a promulgat legea care face ca o taxă să scadă de la începutul anului 2025

„Traversăm o perioadă dificilă, marcată de conflicte și schimbări climatice, care pun o presiune tot mai mare asupra sistemelor de sănătate. Devine, de aceea, esențial să investim continuu în forța de muncă din domeniul sănătății. Trebuie să ne asigurăm că asistenții medicali beneficiază de condiții adecvate, educație medicală continuă și protecție a demnității lor profesionale. Devotamentul, empatia și pasiunea asistenților medicali sunt admirabile și depășesc cu mult chemarea datoriei. Însă, dincolo de această rezistență extraordinară, este esențial ca autoritățile să susțină activ dezvoltarea durabilă a acestei profesii, asigurând tot ce este necesar pentru acordarea de îngrijiri de cea mai bună calitate. Este responsabilitatea noastră să onorăm aceste eforturi și să sprijinim transformarea sistemului de sănătate, pentru a le oferi profesioniștilor din acest domeniu ajutorul de care au nevoie”, a mai spus șeful statului.

Președintele oferă siguranța că România va continua să acorde importanța meritată de profesia de asistent medical, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu: După referendumul din Republica Moldova, „flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău!”