- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac dă lovitură după lovitură! Miliardarul trece la următoarea achiziție valoroasă: un castel! 

04 Jun, 14:38 • Fundeanu Madalina
Ion Țiriac trece la următorul nivel. Miliardarul vrea să cumpere un castel de la noi din țară.
Ion Țiriac dă lovitură după lovitură! Miliardarul trece la următoarea achiziție valoroasă: un castel! 

Ion Țiriac nu încetează să surprindă prin achizițiile sale extravagante. Faimosul om de afaceri și fost jucător de tenis și-a exprimat recent interesul de a cumpăra un castel istoric din România, conform Playtech.ro.

Castelul de la Căpâlnaș este o bijuterie istorică, cu o arhitectură impresionantă și se situează în județul Arad. Clădirea a intrat acum în atenția lui Ion Țiriac. Fiind poziționat la doar cinci kilometri de reședința Regelui Mihai I de la Săvârșin și la 90 km de municipiul Arad, castelul este înconjurat de un imens domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil.

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel de la noi din țară

Castelul pe care Ion Țiriac dorește să-l cumpere a fost construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână. Acesta a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscat de stat după instaurarea regimului comunist. Istoria acestei clădiri istorice este marcată de evenimente dramatice și legende, inclusiv tragedia fetiței Mady, care a murit la vârsta de trei ani într-un accident tragic și a fost înmormântată în parcul castelului.

Ai mai putea citi și: Castelul din România care a cucerit turiștii! Este la doar o oră distanță de Cluj Napoca

Ion Țiriac - Castelul de la Căpâlnaș
Ion Țiriac – Castelul de la Căpâlnaș

Primarul comunei Birchiș, Ioan Guțu, a confirmat interesul pe care Ion Țiriac l-a afișat pentru castel, exprimându-și dorința că acesta va deveni un investitor care va valorifica adevăratul potențial al locației. Castelul, clasificat ca monument istoric de clasa A, de valoare națională și universală, poate fi transformat doar în casă de locuit, hotel, spațiu cultural, centru de expoziții sau muzeu, cu condiția păstrării arhitecturii și a elementelor cu valoare istorică.

Pe lângă succesul său în afaceri, Ion Țiriac este renumit și pentru filantropia sa. Omul de afaceri a investit masiv în educație și sport, oferind sprijin financiar pentru dezvoltarea tinerelor talente de la noi din țară.

Ion Țiriac este și va rămâne tot timpul o figură influentă și respectată, cu o moștenire care transcende sportul și afacerile. În continuare el inspiră și să motivează oamenii prin exemplul său de dedicare în toate domeniile de activitate. Țiriac are o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari în aprilie 2022, care nu dă semne de încetinire.

Vezi mai multe știri: Cât costă o casă într-o localitate din România în care au mai rămas doar 10 oameni. Prețul este astronomic!