- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac îi oferă un cadou lui David Popovici. Fundația miliardarului premiază campionii olimpici de la Paris

30 Jul, 19:30 • Amarie Giorgiana
David Popovici, în vârstă de 19 ani a obținut medalia de aur în proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris. Cunoscutul miliardar Ion Țiriac i-a făcut un cadou tânărului câștigător.
Ion Țiriac îi oferă un cadou lui David Popovici. Fundația miliardarului premiază campionii olimpici de la Paris

David Popovici, în vârstă de 19 ani, a bucurat întreaga Românie câștigând medalia de aur în proba de 200 metri liber în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Tânărul a cucerit luni seara, 29 iulie, aurul olimpic, cu timpul de 1:44:72, după o cursă cu un final plin de suspans, terminând la doar două sutimi de locul doi.

„Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes. În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit”, a spus el la finalul competiției, potrivit Digi24.

Ion Țiriac, cadou pentru David Popovici

Ion Țiriac, fost tenismen și miliardar, a anunțat că îl va recompensa pe David Popovici pentru rezultatul excepțional de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Recent, a venit vestea că Țiriac vrea să onoreze realizarea tânărului, așa că îl recompensează pe David cu o limuzină electrică Hyundai Ioniq 5, model care a fost lansat în iulie 2023. Anunțul a fost făcut public de fiul miliardarului, Alexandru Țiriac, potrivit România TV.

Ion Țiriac i-a transmis un mesaj lui David Popovici, declarându-se extrem de fericit de reușita lui.

„David Popovici şi-a făcut datoria aşa cum n-a promis, dar aşa cum speram toţi. O medalie de aur este o medalie de aur. Hai să fim fericiţi şi să vedem poimâine ce se întâmplă. Apoi să vedem ce se întâmplă la canotaj. Poate vedem şi o surpriză pe la atletism şi aşa mai departe”, a mărturisit Ion Țiriac.

Fundația Țiriac premiază românii care devin campioni olimpici la Paris

Gestul făcut de Ion Țiriac nu se oprește doar la David Popovici. Pentru a-i motiva pe cât mai mulți români să lupte la Jocurile Olimpice, miliardarul a decis să premieze fiecare câștigător al medaliei de aur cu o mașină electrică Hyundai Ioniq 5.

Citește și: Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024

„Ca un gest de apreciere şi mândrie, Fundaţia Ţiriac propune un premiu prin care să îi răsplătească pe cei consideraţi comori locale. Munca lor şi mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriaşe. Fiecare dintre sportivii care vor câștiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de limuzină Hyundai Ioniq 5”, a spus Alexandru Țiriac, pe contul lui de Instagram.

Hyundai Ioniq 5 este primul autovehicul electric al gamei Hyundai N și a fost lansat în iulie 2023. Mașina este echipată cu motoare de aproximativ 600 de cai putere, iar prețul de pornire este de 43.000 de euro, urcând până 50.000 de euro, în funcție de opțiuni.

Citește și: Cât cântărește și ce preț are medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris. Din ce material este făcută, de fapt