- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Miliardarul pilotează chiar el aeronava: „Nu am bani de doi piloți”

15 Sep, 13:20 • Preda Silvia
Miliardarul Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60.000.000 de euro. La 85 de ani, a trecut mai multe teste ca să-l poată pilota chiar el.
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Miliardarul pilotează chiar el aeronava: „Nu am bani de doi piloți”

Ion Țiriac, cel mai bogat român, și-a luat avion de 60.000.000 de euro și îl pilotează singur. Fostul jucător de tenis a dezvăluit, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, că a cumpărat o aeronavă „aproape nouă”. Ca să poată pilota, Țiriac este nevoit să dea proba simulatorului în fiecare an.

Astfel, miliardarul stă câte cinci ore într-un habitaclu care simulează zborurile reale. În plus, este supus și la teste medicale o dată la șase luni.

Ion Țiriac și-a luat încă un avion

Mi-am luat medicalul acum trei săptămâni, iar acum zece zile am stat în cușcă cinci ore, în simulator la Dubai, că nu mai fusesem de mult în simulator. În fiecare an trebuie să fac aceste teste, pentru că altfel nu am voie să pilotez, iar medicalul trebuie să-l fac la șase luni. Cât timp am medicalul, nu am niciun fel de problemă. Am și copilot, normal. Avioanele pe care le pilotez eu, nu sunt single pilot.

Eu am acum un avion care mă duce la Beijing. De aici la Hong Kong. 14 ore! Am un avion, care e aproape nou, și care ăsta zboară cu 1.000 de mile mai mult decât celălalt. Un avion din ăsta nou costă vreo 60 de milioane de euro. Acesta este un avion relativ nou. După 15 ani îl desface complet și îl pune înapoi, ca să vadă dacă are ceva. Avionul iese nou, zero kilometri. Dacă vrei să-l vinzi, nu mai iei 20 de milioane pe el”, a spus Ion Țiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Citește și: Gaură uriașă în bugetul lui Ion Țiriac! Care sunt oamenii de afaceri cu care are legături „secrete”

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Miliardarul a dezvăluit că plătește în fiecare an 1,5 milioane de euro numai pentru asigurarea aeronavelor.

Pilotez pentru că nu am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă. Copilot e altul, eu sunt comandant, stau în stânga. Am mai multe avioane, nu doar unul.

Am mai dat un avion și Crucii Roșii că nu aveau cu ce să transporte bolnavii. L-am făcut cadou, dar nu contează asta”, declara în trecut, potrivit ProSport, Ion Țiriac.

Țiriac are propria companie aviatică înființată în 1997 și care e formată din trei aeronave și un elicopter.

Vezi și: Ce pensie va avea Ion Țiriac după recalculare. Fostul tenismen e aproape milionar doar din banii de la stat, încasând lunar 12.000 de lei