- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iscro: Se dau 3.900 de lei GRATIS românilor. Dosarele se depun până pe 31 octombrie

23 Sep, 12:19 • Bumbeneci Diana
Se dau 3.900 de lei românilor care depun cereri înainte de 31 octombrie. Iată ce condiții se impun pentru viitorii beneficiari.
Iscro: Se dau 3.900 de lei GRATIS românilor. Dosarele se depun până pe 31 octombrie

Indemnizația Iscro aduce bani în plus pentru români. Se dau 3.900 de lei românilor care depun cereri înainte de 31 octombrie. Cei care pot beneficia de acest program creat de statul italian trebuie să îndeplinească mai multe condiții și să depună dosarul cerut.

Ce prevede programul Iscro

Românii din Italia pot avea parte de acest ajutor de la stat pentru o perioadă limitată, dar doar dacă se grăbesc să depună documentele necesare înainte ca termenul limită să treacă. Cei care trec printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, pot primi, dacă îndeplinesc o serie de criterii, un sprijin de la statul italian, timp de șase luni.

Este vorba despre indemnizația Iscro – Indemnizația de Venit Extraordinar și Continuitate Operațională. Bonusul a fost gândit pentru a veni în ajutorul lucrătorilor independenți care se confruntă cu probleme financiare.

Programul se adresează celor înregistrați la conducerea separată a INPS și care nu încasează niciun alt tip de venit, cum ar fi pensie sau alte forme de ajutor social. Valoarea indemnizației Iscro poate ajunge până la 800 de euro, adică puțin peste 3.900 de lei.

Vezi azi și: Ianuarie 2025 aduce bani în plus pentru pensionari. Marius Budăi anunță cine sunt norocoșii

Bani prin programul Iscro
Bani prin programul Iscro

Ce condiții impune statul italian celor care vor să primească indemnizația

Beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe criterii stabilite clar de statul italian:

  • să fie înregistrați ca titulari de TVA de cel puțin trei ani
  • să fi avut un venit total, în 2023, mai mic de 12.000 de euro
  • venitul din activitățile independente să fi fost mai mic decât 70% din media veniturilor încasate în anii precedenți: 2022 și 2021
  • să fie la zi cu plata contribuțiilor sociale
  • să nu primească alte forme de ajutor social
  • să nu primească pensie, singura excepție fiind în cazul pensiei de invaliditate

Românii care vor primi indemnizația Iscro au apoi obligația de a participa, pe durata celor șase luni în care se acordă bonusul de până la 800 de euro, la cursuri de formare profesională.

Valoarea ajutorului oferit de statul italian variază în funcție de veniturile beneficiarului. Se calculează o optime din veniturile medii din 2022 și 2021. Suma nu poate fi mai mică de 250 de euro, dar nu poate depăși 800 de euro.

Exemplu: Dacă un lucrător a avut media veniturilor în cei doi ani de 10.000 de euro, 1/8 din această sumă ar fi 1.250 de euro. Pentru că depășește valoarea maximă a indemnizației, va primi 800 de euro pe lună.

Cei interesați pot aplica pentru indemnizație până la data de 31 octombrie 2024.

Ai mai putea citi: Programul „Primul student din familie”. Ligia Deca dă vestea cea mare: sunt 104 milioane de euro pentru români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult