- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jardel ar putea fi sacrificat de Crăciun! Cel mai mare porc din România e de vânzare pentru 20.000 de lei

05 Dec, 12:25 • Cornel Ghimeșan
Cel mai gras porc din România, Jardel, ar putea fi sacrificat pentru acest Crăciun. Acesta cântărește 600 de kg și se vinde pentru nu mai puțin de 20.000 de lei. Jardel este crescut de un fermier din județul Prahova care este cunoscut pentru porcii săi supradimensionați.
Jardel ar putea fi sacrificat de Crăciun! Cel mai mare porc din România e de vânzare pentru 20.000 de lei

Cel mai mare porc din România se găsește în ferma unui crescător pasionat de îngrășarea suinelor. Exemplarul are aproximativ 600 de kilograme și va fi sacrificat numai dacă pe capul lui va fi plătită suma de 20.000 de lei, altfel va putea scăpa de cuțit și poate să-și ducă în continuare zilele în ferma în care a crescut până acum.

Alte articole: Încep înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice! 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere și congelatoare

Jardel, pe numele său, porcul este un mix de rase de carne, care consumă zilnic 6 kilograme de hrană și a fost achiziționat în anul 2020 de la o crescătorie de suine. De atunci, animalul a fost crescut în ferma lui Dan Praf, un cunoscut fermier pasionat de creșterea suinelor din comuna Drajna de Jos, județul Prahova

„Acum am în fermă 6 porci, din 2013 mă ocup de creșterea suinelor, dar am și un job la o multinațională. Vreo 3-4 porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific. În fermă îl am și pe Jardel, un porc ce are are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucișare de rase: Duroc – o rasă de porci consacrată – și Marele Alb și Landrace.

Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aștept să îl cântăresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cântărit ultima oară și atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferința corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri și lungimea dintre urechi și până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a menționat fermierul Dan Praf care a publicat pe canalul lui de Youtube mai multe clipuri cu Jardel

Ar putea fi sacrificat de Crăciun! Cel mai mare porc din România, Jardel, e de vânzare pentru 20.000 de lei
Ar putea fi sacrificat de Crăciun! Cel mai mare porc din România, Jardel, e de vânzare pentru 20.000 de lei

Porcul Jardel, despre care crescătorul său spune că este cel mai gras porc de care are cunoștință în România, a fost achiziționat de la o fermă din Urlați, consumă zilnic 6 kilograme de hrană mixtă și are două mese pe zi.

„Jardel mănâncă zilnic undeva la 5-6 kilograme de furaj, hrană uscată, iar apă are permanent la adăpătoare. L-am luat de mic de la o fermă din Urlați, pe atunci avea 30-40 de kilograme. Îi dau zilnic mălai furajer și resturi de mâncare de acasă. Mănâncă de două ori pe zi”, a mai menționat fermierul.

Jardel e un exemplar de lux! Prețul se ridică la 20.000 de lei

Prețul pentru cel mai mare porc din România este pe măsură. Crescătorul Dan Praf spune că se desparte de grăsun numai pentru o sumă de 20.000 de lei. Altfel este decis să îl țină în continuare în gospodărie întrucât își dorește mult să bată recordul mondial de cel mai mare porc crescut în fermă, deținut până acum de un crescător din China.

„Am zis c îl vând numai dacă cineva îmi oferă 20.000 de lei pe el. Sunt conștient că greu să va găsi cumpărător, de aceea am pus acea sumă mare, pentru că știu că nu vine nimeni să îl cumpere. În adâncul sufletului nu vreau să fie sacrificat de Crăciun, altfel l-aș sacrifica chiar eu, dar m-am atașat mult de Jardel și aș prefera să-l țin să văd cât se îngrașă, poate chiar să bat recordul mondial, deținut acum de un chinez.

Nu l-am scos pe Jardel la licitație, nu intenționez, am zis așa un preț, doar să văd cum reacționează oamenii. Porcul este ceva unicat, el fiind o rasă de carne, vă dați seama că are numai carne, cu puțină grăsime”, a spus fermierul Dan Praf.

Fermierul Dan Praf nu este la prima sa încercare de a crește un porc de dimensiuni mari, iar asemenea exemplare le alege în funcție de anumite criterii, a spus crescătorul de suine.

„Am mai avut un porc de dimensiuni mari, 431 de kilograme, din aceeași rasă, pe care l-am sacrificat în 2021. A fost și el un porc cunoscut și mediatizat pe rețelele de socializare. Următorul moștenitor al lui Jardel va fi din rasa Duroc. Intenționez, bineînțeles, să-l fac mult mai mare. Vreau să le arăt oamenilor că pe o perioadă de 2-3 ani, un porc hrănit cât se poate de natural, cu injecțiile făcute la zi, îl aduc la 700-800 de kilograme. Cel mai mare porc este undeva în China, la vreo 900 de kilograme, eu vreu să dobor recordul într-o bună zi.

Moștenitorul lui Jardel îl caut de luni de zile. Când îți dorești să faci un porc așa de mare, trebuie să îndeplinească niște condiții: să aibă picioare groase, corecte, fără gâlme pe picioare, fără defecte, unghiile să fie corecte, sporul de creștere foarte bun, să fie de rasă, să ai condiții unde să-l crești, hrana la fel. Cu alte cuvinte trebuie să îndeplinești trei condiții: rasă, casă și masă” a menționat crescătorul Dan Praf.

Numele de Jardel vine de la un cunoscut fost fotbalist, asta pentru că porcul avea o fire ”sportivă”, fiind foarte activ și nu a dat semne de la început că s-ar putea îngrășa prea mult.

„Când l-am achiziționat, alerga foarte mult, era un porc activ. Am ales să-i pun numele după fotbalistul brazilian Mario Jardel. Animalul era foarte rapid și m-a dus cu gândul la fotbalist. Obișnuiesc să-mi numesc animalele după cum consider eu că se potrivesc, pe celălalt îl chema Gimbirică”, a spus crescătorul de suine.

Citește și: O descoperire inedită! Șoarecii ar putea fi mult mai importanți decât ți-ai fi imaginat! În stomacul lor s-a găsit bacteria care poate descompune nicotina!

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...