Jobul este una dintre problemele care îi sperie pe majoritatea, mai ales că trăim vremuri în care scumpirile sunt la ordinea zilei, După multe vești proaste legate de scumpiri, iată că vine și o veste bună, mai ales că toată lumea își dorește un job mai bun și mai bine plătit în contextul în care există scumpiri la gaze, iar alimentele de bază care până mai ieri erau accesibile tuturor, astăzi pentru mulți pot fi considerate un adevărat lux.
Companiile aeriene trec printr-o perioadă destul de dificilă și se confruntă cun deficit foarte mare de personal. Acum, cei care vor să lucreze în domeniul aviației sunt bineveniți și mai mult decât atât au chiar o mulțime de beneficii.
Companiile aeriene caută însoțitori de bord care să aibă deja 18 ani și să care să fi terminat deja 12 clase. Diploma de Bacalaureat nu e necesară. Însă pentru asta mai este o condiție. Să aibă bugetul alocat pentru cursurile de pregătire necesare.
„Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta, dar, în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile”, a declarat Iulia Iovu, trainer în domeniul aviației, conform observatornews.ro.
Mai mult acesta spune că tinerii au foarte multe oportunități în acest domeniu, iar pentru cei fără familii și obligații poate părea chiar jobul ideal.
„Cei tineri, până în 25 de ani, care nu au încă obligaţii, familii, responsabilităţi se pot axa spre o companie charter şi au posibilitatea să viziteze întreaga lume”, a mai spus trainerul.
Pentru a deveni înosțitor de bord este foarte important să știm că nu e nevoie de multă pregătire ci e obligatoriu doar atestatul EASA (European Union Aviation Safety Agency/Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei) pentru însoțitori de bord.
În acest moment companiile aeriene trec pintr-o situație foarte grea. Se confruntă ci o lipsă foarte mare a personalului și asta pentru că foarte mulți angajați au fost concediați, dar și pentru că majoritatea nu optează pentru acest domeniu.
Tot mai mulți tineri consideră că unele joburi sunt sub nivelul lor de pregătire așa că nu se înghesuie să se angajeze. În România, un salariat la început de drum poate câştiga chiar undeva la 4000 de lei, în funcţie de domeniu. Cele mai bine plătite job-uri sunt în IT, urmate de telecomunicaţii. Cel mai mic salariu este în HoReCa, acolo unde suma nu sare de 2.200 de lei. Mulți dintre tineri aleg să plece din țară acolo au parte de joburi mult mai bine plătite și de condiții de muncă mult mai bune decât aici, după cum chiar ei susțin, iar alții ajung chiar la psiholog din cauza faptului că nu își găsesc un job pe măsura pregătirii.