- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jobul cu salariu de 2.000 de euro pentru care se caută români! Ce competențe trebuie să aibă

24 Jun, 21:49 • Adrian Popovici
Filiala din România a companiei sud-coreene KHNP scoate pe piața din România joburi plătite și 2.000 de euro. Coreenii sunt în căutarea de ingineri specializați în construcții civile.
Jobul cu salariu de 2.000 de euro pentru care se caută români! Ce competențe trebuie să aibă

KHNP, filiala din România a companiei sud-coreene „Korea Hydro & Nuclear Power”, vine cu o ofertă de joburi atractive și oportunități profesionale deosebite. În prezent, compania caută ingineri în construcții civile pentru a lucra la construcția primei instalații de detritiere din Europa, situată la Cernavodă. Salariul propus pentru acest post este de aproximativ 2.000 de euro pe lună, echivalentul a 9.600 de lei net lunar. Această ofertă vine cu angajarea pe loc, dar necesită candidați cu experiență relevantă și cunoștințe solide de limba engleză, notează Capital.

Proiectul de la Cernavodă este realizat în colaborare cu Nuclearelectrica și reprezintă o oportunitate semnificativă pentru România, având potențialul de a deveni un centru european pentru producția și exportul de tritiu. Tritiul este un combustibil vital pentru viitoarele reactoare de fuziune și joacă un rol crucial în obiectivele de sustenabilitate ale Uniunii Europene prin eliminarea tritiului din mediu. Proiectul care oferă aceste joburi include construcția unei instalații de detritiere la Centrala Nucleară de la Cernavodă și beneficiază de suportul unei tehnologii românești inovatoare dezvoltate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice din Râmnicu Vâlcea (ICSI).

Jobul din România plătit și cu 2.000 de euro
Jobul din România plătit și cu 2.000 de euro

Te-ar putea interesa și: Românii preferă să trăiască din ajutoare sociale. Cum se refuză, pe bandă rulantă, joburi plătite și cu 500 de lei pe zi

Ce trebuie să știe românii care vor să aplice pentru acest job?

Cei care vor să aplice pentru aceste joburi trebuie să știe că KHNP România oferă un contract inițial de un an pentru inginerii în construcții civile, cu posibilitatea de extindere, solicitând ca aceștia să fie absolvenți în domeniul Ingineriei Civile și să aibă cel puțin doi ani de experiență relevantă. Integritatea și cunoștințele solide de limba engleză sunt esențiale pentru a fi considerați apți pentru acest job.

Proiectul de la Cernavodă a început să prindă contur în iunie 2023, când Nuclearelectrica și KHNP au semnat contractul pentru Inginerie, Procurare și Construcție (EPC) pentru prima instalație de detritiere din Europa. KHNP a fost selectată ca antreprenor EPC în urma unei licitații publice, având deja experiență în operarea unei instalații similare la centrala nucleară Wolsong din Coreea de Sud.

Această instalație va fi a treia de acest fel în lume și prima în Europa, oferind României șansa de a deveni un hub european pentru producția și exportul de tritiu. Tritiul, un izotop al hidrogenului, este produs predominant în reactoarele de tip CANDU, care utilizează apă grea. Instalația de detritiere de la Cernavodă va elimina tritiul din apa grea a reactoarelor CANDU și din alte instalații de la centrala nuclearoelectrică de la Cernavodă.

Proiectul va include tehnologii avansate precum separarea izotopică în fază lichidă, distilarea criogenică și operațiuni în vid înalt, estimându-se că finalizarea sa va dura aproximativ 50 de luni. Tritiul recuperat va fi stocat în containere specializate și sigure, pregătite pentru utilizare viitoare.

Această inițiativă nu doar că va contribui la dezvoltarea tehnologică și economică a României, dar va sprijini și obiectivele de sustenabilitate ale Uniunii Europene, asigurând un mediu mai curat prin eliminarea tritiului. Pentru românii angajați pe joburi de ingineri în construcții civile, aceasta este o oportunitate deosebită de a participa la un proiect de importanță internațională, beneficiind în același timp de un salariu competitiv și de perspective de carieră solide.

Citește și: Se caută studenți și elevi pentru joburile din sezonul estival 2024! Topul domeniilor care angajează