- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jobul pe care toată lumea îl evită, deși salariul este de 14.000 de lei. „E o problemă cu forța de muncă”

12 Aug, 19:26 • Lupu Alexandra
Jobul din România plătit cu 14.000 de lei. Nu multă lume este interesată.
Jobul pe care toată lumea îl evită, deși salariul este de 14.000 de lei. „E o problemă cu forța de muncă”

Tot mai mulți români sunt în căutarea unui job care să le aducă venituri consistente, informează cancan.ro. În ciuda acestui fapt, se pare că există un loc de muncă care oferă un salariu de 14.000 de lei pe lună, însă este puțin căutat. Tinerii preferă să practice meseria în cauză în străinătate.

Jobul din România plătit cu 14.000 de lei

Scumpirile din ultimii ani și inflația crescută sunt câteva dintre motivele pentru care românii caută din ce în ce mai des joburi care să le aducă venituri consistente de la o lună la alta. Agricultura este un domeniu esențial pentru România, țara noastră fiind denumită „grânarul Europei”.

Vezi și: Guvernul le-a pus gând rău asistaților sociali! Peste 200.000 de persoane vor rămâne fără ajutoarele de stat. „Rețeta împotriva sărăciei este munca”

În ciuda acestui fapt, agricultorii se confruntă cu o problemă neașteptată: în acest sector există o meserie foarte bine plătită, însă care este pe cale de dispariție. Mai exact, vorbim despre meseria de tractorist, un job evitat de toată lumea, deși salariile pornesc de la 3.000 de lei. În unele zone, veniturile pot ajunge până la 14.000 de lei.

În partea de sud a țării există cele mai mici salarii. Veniturile variază între 3.000 și 4.000 de lei pe lună. În zonele din nordul și nod-estul României, un tractorist ajunge să câștige lunar până la 8.000 de lei.

Job tractorist
Job tractorist

Cele mai mari salarii se găsesc în Ardeal, acolo unde jobul este plătit chiar și cu 14.000 de lei. Deși ofertele sunt greu de refuzat, fermierii susțin că nimeni nu vrea să ocupe acest job. Majoritatea tinerilor din România aleg să practice aceeași meserie în alte țări.  Ioan Glăvan și-a înființat o fermă în urmă cu câțiva ani, cu peste 1.000 de hectare cultivate în județul Iași. Bărbatul se confruntă cu o situație neașteptată: pe câmp nu mai are cine să lucreze. Utilajele sunt abandonate în garaj, în ciuda condițiilor bune pe care le oferă.

„E comod, confortabil, aer condiţionat, avem şi radio. Din păcate nu găsim oameni pentru meseria asta. E o problemă cu forţa de muncă, nu găsim.

Eu am căutat şi i-am specializat eu să zicem. Le-am oferit o mie de euro pe lună. Am avut un băiat, a fost la mine, a fost angajat şi apoi a plecat în Italia. N-a stat mai mult de şase luni, a venit acasă”, a declarat Ioan Glăvan.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cât costă acum un an de vechime în muncă, pentru pensie. E valabil până în septembrie. Toți românii trebuie să știe

Urmărește Daily Business pe Google News