- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Jobul refuzat de români, cu toate că salariul este de 7.000 de lei pe lună

10 Jul, 13:30 • Amarie Giorgiana
Un job disponibil în Iași este refuzat de români, cu toate că salariul este de 7.000 de lei pe lună. Locul de muncă nu cere experiență în domeniu și nici studii superioare.
Jobul refuzat de români, cu toate că salariul este de 7.000 de lei pe lună

Un loc de muncă este refuzat de români, cu toate că angajatorul oferă un salariu de 7.000 de lei pe lună și nu cere experiență în domeniu sau studii superioare. Se pare că pretențiile cresc din ce în ce mai mult când vine vorba de alegerea unui loc de muncă, iar cei care își schimbă jobul sau vor ceva diferit, au în vedere mai multe criterii de selectare. Astfel, anumite locuri de muncă bine plătite ajung să rămână neocupate.

Jobul refuzat de români, în ciuda salariului oferit

Marian Iacomi este proprietarul unei companii de transport din județul Iași și a fost nevoit să renunțe la jumătate din flota sa, pentru că se confruntă cu lipsa șoferilor. Acesta deține camioane, autobuze, microbuze, dar și alte tipuri de mașini. Din păcate, pentru că nu a găsit un doritor pentru a se angaja, antreprenorul a fost nevoit să renunțe la cele 20 de camioane și le-a vândut pe toate, potrivit Ziarul de Iași.

Cu toate că bărbatul din Iași oferă salarii de 7.000 de lei pe lună, nu a reușit să găsească șoferi care să vrea să lucreze pentru el. Oamenii cu experiență au plecat în afară, unde câștigă aproximativ 3.500 de euro pe lună, așa că a fost nevoit să accepte angajați care nu au mai lucrat în domeniu și, din păcate, nu au fost responsabili, distrugând camioanele.

„Un șofer în Germania primește 3.000-3.500 de euro pe lună. De ce ar veni să mai muncească la mine cu un salariu de 7.000 de lei pe lună? Foarte mulți oameni de calitate ne-au plecat în afară!

Am angajat inclusiv tineri, proaspăt ieșiți de pe băncile școlii, să le dăm și lor o șansă pentru a face experiență, dar a fost foarte greu cu ei pentru că au distrus camioanele. Nu făceau încasări pe cât distrugeau. Fără niciun simț de răspundere.

Am avut și situații când mi le-au răsturnat și atunci am luat decizia să mai dau înapoi, să mai vând din ele pentru că nu făceam față”, a povestit patronul „Ami Turing”, o companie de transporturi rutiere de mărfuri, cu peste 20 de ani de activitate, pentru Ziarul de Iași.

Pe piața muncii din țară nu contează doar diplomele, ci și dorința de învățare, experiența și aptitudinile pe care candidații le au.

Citește și: Jobul plătit cu aproape 10.000 de lei pe lună pentru care se fac angajări. Care sunt românii care pot primi acești bani

„Am anunț de angajare pentru un mecanic auto, cu 6.000 de lei pe lună și nu sună nimeni, dar nimeni, de trei luni de zile! Nici să întrebe măcar dacă primesc o apă sau ceva. Am ajuns să importăm foarte multă forță de muncă din India, Sri Lanka și Pakistan. Nu e ok.

Când ai noștri pleacă în afara țării, tot statul pierde aici. Pentru că fiecare școlarizare, facultate, este o investiție a statului. Îi plătești căldură, îi plătești medic, până termină liceul și facultatea, după care îl pierzi. Pentru că după, el va munci la Google în Austria.

Avem atât de mulți specialiști în România, foarte buni, pe care statul nu ar trebui să-i mai lase să plece. Să le ofere condiții și să-i oprească aici“, a mai spus antreprenorul din Iași.

Citește și: Salarii de peste 15.000 de lei în mână în România. Jobul nu necesită studii superioare, dar este nevoie de seriozitate

Tags: