- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Kaufland Grill, luat cu asalt de comisarii de la ANPC! Au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei

27 Jun, 18:10 • Fundeanu Madalina
Nereguli grave descoperite la un Kaufland Grill. ANPC a închis temporar locația.
Kaufland Grill, luat cu asalt de comisarii de la ANPC! Au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei

Un Kaufland Grill aflat în municipiul Satu Mare a fost închis temporar de către comisarii de la Protecţia Consumatorului (ANPC). În urma controlului, s-a aplicat şi o amendă de 10.000 de lei, după cum a informat instituţia, joi, printr-un comunicat de presă, conform știripesurse.ro.

Nereguli grave descoperite la un Kaufland Grill. ANPC a închis temporar locația

Conform comunicatului de presă, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a efectuat o acţiune de control, după ce a primit o sesizare din partea unui consumator, la zona de Grill Kaufland România Satu Mare, aflat pe str. Careiului. Clientul a solicitat să se verifice modul în care este respectată legislaţia în vigoare la prestarea serviciilor de alimentaţie publică.

„În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancţionat cu: amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciului, până la remedierea deficienţelor şi retragerea definitivă din reţeaua de alimentaţie publică a produselor care nu respectă condiţiile de păstrare”, a transmis sursa citată.

Ai mai putea citi și: ANPC, avertisment pentru românii care merg pe litoral în această vară. Ce nu trebuie să cumpere de la vânzătorii de pe plajă

Kaufland Grill
Kaufland Grill

Printre cele mai mari nereguli descoperite se numără:

  • nerespectarea regimului de temperatură pentru masa caldă – echipamentul de păstrare a preparatelor culinare;
  • folosirea unei friteuze neigienizate, cu grăsimi arse şi întărite;
  • prezenţa muştelor în incinta spaţiului în care se desfăşoară activitatea.

Ce conțin micii de la Kaufland Grill

Conform ANPC, au fost găsite arome la 40% dintre micii vânduți la Kaufland Grill. În plus, s-au găsit ascorbat de sodiu și acid ascorbic la 32% dintre aceștia. Carminul și acetatul de sodiu au fost identificați la 28% dintre mititei, iar la 20% s-a descoperit nitrat de potasiu. Aroma de fum și monoglutamatul de sodiu au fost utilizați la 12% dintre micii analizați vânduți de Kaufland Grill. De asemenea, s-a găsit și citrat de sodiu la 8% dintre mici. A fost descoperit și un procent de 4% de acid citric, lactat de sodiu, procolor, superfrich și izoascorbat de sodiu.

Vezi mai multe știri: Sancțiuni uriașe pentru operatorii economici care vând mașini noi și second-hand. ANPC a aplicat amenzi de 1,5 milioane de lei