- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis, cheltuieli exorbitante înainte de încheierea mandatului. O față de masă pentru președintele României a costat 9.000 de euro

26 Sep, 19:55 • Amarie Giorgiana
Klaus Iohannis are cheltuieli care le dau de gândit colegilor săi. Potrivit unei liste cu achizițiile Administrației Prezidențiale, o față de masă a costat 9.071 de euro. Marcel Ciolacu se numără printre cei care au reacționat, spunând că îi este greu să accepte aceste cheltuieli.
Klaus Iohannis, cheltuieli exorbitante înainte de încheierea mandatului. O față de masă pentru președintele României a costat 9.000 de euro

Klaus Iohannis are cheltuieli care le dau de gândit colegilor săi. Potrivit unei liste cu achizițiile Administrației Prezidențiale, prezentate în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN o față de masă a costat 9.071 de euro. Marcel Ciolacu se numără printre cei care au reacționat, spunând că îi este greu să accepte aceste cheltuieli. Pe lângă fața de masă cu un preț exorbitant, s-au plătit 7.000 de euro pentru repararea luminii de la piscină, iar o ușă a fost recondiționată cu nu mai puțin de 13.800 de euro.

Citește și: Marcel Ciolacu, declarația momentului despre legea prin care Iohannis să ajungă senator. „În aprilie își dorea la NATO sau la Comisie”

Klaus Iohannis, cheltuieli exorbitante înainte de încheierea mandatului

România se confruntă cu multiple crize, dar șeful de stat pare să trăiască la nivel înalt. Potrivit serviciului de achiziții publice (SAP), cumpărăturile făcute de Administrația Prezidențială în ultimele luni de mandat al președintelui au prețuri enorme. Pe lângă călătoriile de lux în locații inedite, efectuate cu avioane private, Palatul Cotroceni a cheltuit din banii publici nu mai puțin de 9.071 de euro pentru o față de masă. Mai mult, confrom serviciului de achiziții publice, pe lista SEAP se adaugă și repararea iluminatului, piscinelor și fântânilor arteziene pentru care s-a achitat suma de 7.278 de euro.

Totodată, la începutul anului, în luna martie, au fost curățate și tapițate fotoliile de la Cotroceni, servicii pentru care s-a achitat suma de 27.820 de euro. Și o ușă de la Cotroceni a fost recondiționată pentru suma de 13.800 de euro, la care mulți doar visează. În plus, pe listă se adaugă și suma de 7 milioane de lei pe care Guvernul României l-a alocat, luni, Administrației Prezidențiale pentru rectificarea bugetară. Asta, potrivit documentelor afișate pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Marcel Ciolacu, reacție la sumele cheltuite de Iohannis

Sumele exorbitante au ajuns și la urechile premierului Ciolacu, care a criticat dur opulența și luxul de care Klaus Iohannis are parte în ultimele luni de președinție.

„Chiar să dau 9.000 euro pe față de masă. Mi-e greu să accept acest lucru. Fiecare răspundem de cheltuielile pe care le facem. Este Curtea de Conturi și presă și opinia publică”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Decizie majoră în PSD. Vot final pentru proiectul de lege care îi permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare