În decursul zilei de miercuri, Preşedintele Klaus Iohannis a dat aprobarea finală legii care modifică articolul 7, alineatul (1) din Legea nr. 56/2020, care se referă la recunoaşterea contribuţiei personalului medical în lupta împotriva COVID-19. Conform acestui nou act normativ, sporul de până la 30% acordat personalului medical care desfăşoară, coordonează sau conduce misiuni şi responsabilităţi în condiţii de risc semnificativ în timpul stării de urgenţă şi în primele 3 luni de după încheierea acestei perioade va fi finanţat din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, prin intermediul bugetului de stat.
Vezi mai multe despre: România va pregăti medici ucraineni pentru front. Premierul Ciucă: „Este o nouă contribuție importantă pentru sprijinirea Ucrainei”
Astfel, conform legii promulgate miercuri de către şeful statului, personalul medical care se implică în acţiuni medicale împotriva COVID-19 şi care se ocupă de executarea, conducerea sau coordonarea misiunilor şi sarcinilor de serviciu în circumstanţe deosebit de periculoase va beneficia, pe durata stării de urgenţă instituită printr-un decret, precum şi pentru o perioadă de 3 luni după încheierea stării de urgenţă, de un spor de până la 30% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie, finanţat din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat, potrivit stiripesurse.ro.
Ziua de miercuri a marcat și semnarea decretului care are în vedere supunerea spre ratificare a Acordului în domeniul Securității Sociale între România și Statele Unite ale Americii semnal la 23 martie 2023 la București.
Vezi mai multe despre: Analiză. Partidul care ar putea ajunge la conducerea Guvernului în 2024. „Românii trebuie să repare ce au stricat politicienii”