- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lapte alterat vândut într-un magazin Carrefour din România. Întâmplarea unei femei care a mers la cumpărături

26 Jul, 12:52 • Amarie Giorgiana
O femeie care a cumpărat lapte din Carrefour a avut parte de o surpriză majoră în momentul în care a desfăcut sticla, pentru a-l servi pe copil. Produsul era alterat, iar inspectorii OPC au fost sesizați.
Lapte alterat vândut într-un magazin Carrefour din România. Întâmplarea unei femei care a mers la cumpărături

O femeie a avut parte de o surpriză majoră după ce a cumpărat o sticlă de lapte din Carrefour. Aceasta a ales să achiziționeze produsul de la un brand cunoscut, mai scump decât celelalte, gândindu-se că este de calitate. Însă, a rămas total surprinsă când a văzut ce era, de fapt, în sticlă. În acest caz au fost sesizați inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Lapte alterat găsit într-un magazin Carrefour. Ce a pățit o femeie din Constanța

Un nou magazin Carrefour a fost deschis de lanțul de supermarketuri în City Parc Mall din Constanța, în locul fostului magazin Cora. O femeie a ales să meargă acolo la cumpărături. Printre alte produse, aceasta a cumpărat și o sticlă de lapte de la un brand cunoscut pentru calitate, însă a avut parte de o mare surpriză când a ajuns acasă și se pregătea să-i servească produsul copilului său.

Întâmplarea a avut loc marți, pe 23 iulie. După ce a cumpărat laptele din Carrefour, femeia a mers acasă și a vrut să-i dea copilului să bea. Când s-a uitat mai atent, a observat că laptele era alterat. Produsul nu era expirat, data valabilității fiind până pe 28 iulie, însă conținutul nu putea fi consumat în niciun caz. Constănțeaca a decis să povestească întreaga situație prin care a trecut.

„În seara de 23 iulie am achiziționat din magazinul Carrefour mai multe produse alimentare, printre care și o sticlă de lapte. Ajunsă acasă, am început să desfac cele cumpărate, printre care și sticla cu produsul lactat. Am început să pregătesc masa, moment în care copilul a luat sticla de lapte cu intenția de a bea din ea.

A desfăcut-o, așa că l-am ajutat să-și pună în pahar când, am observat că din sticlă a curs mai multe bile solide și cu un conținut lichid urât mirositor. Exista posibilitatea ca băiatul să bea din ea și, Doamne ferește, să ajung cu el la spital”, a declarat femeia, potrivit Replica de Constanța.

După o zi de la incident, produsul era în continuare pe rafturile magazinului

O zi mai târziu, pe 24 iulie, femeia a decis să meargă la supermarket și să le ceară explicații responsabililor, dar cei de la Departamentul Relații cu Clienți au avut o atitudine total necorespunzătoare.

Femeia a desfăcut o altă sticlă de lapte de pe raft, în prezența reprezentaților Carrefor. Și acesta era alterat, dar o angajată a magazinului i-a spus că doar „miroase puțin”. Întrebată  Întrebată „Dacă îl cumpărau copiii și-l consumau, fără să-și dea seama că-i alterat ce pățeau?”,  angajata magazinului a răspuns nonșalant „Ce s-a întâmplat și cu dumneavoastră”.

Citește și: De unde provine laptele din produsele Olympus? Puțini români știu că fabrica celui mai iubit brand de lactate nu e în Grecia

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au luat imediat măsuri. Aceștia au dispus retragerea de la raft și verificarea întregului lanț comercial. Totuși, nu au fost amendați, pentru că laptele era în termen.

Citește și: Care este cel mai bun lapte bio din supermarketuri. Cum să alegi varianta autentică şi sănătoasă