- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lege nouă pentru românii care stau la casă. Această autorizație este obligatorie dacă vor bani de la stat

06 Aug, 20:58 • Preda Silvia
Sunt oportunități tot mai multe pentru românii care stau la casă și vor să își îmbunătățească eficiența energetică. Atenție! O autorizație este obligatorie dacă vor și bani de la stat.
Lege nouă pentru românii care stau la casă. Această autorizație este obligatorie dacă vor bani de la stat

Casa Verde Fotovoltaice 2024

. Mulți români beneficiază de instalarea de panouri fotovoltaice pe casă şi bineînţeles, de o factură mai redusă la energie.

Anul acesta programul Casa Verde Fotovoltaice începe în august, cu un buget mai mare decât anul trecut. 2 miliarde de lei sunt alocaţi pentru Casa Verde Fotovoltaice pentru persoane fizice. Programul oferă ajutoare atât pentru instalarea panourilor solare, cât și pentru bateriile de stocare a energiei.

Atenție! Beneficiarii trebuie să ia în considerare selecția bateriilor și colaborarea cu instalatori autorizați.

Citește și: Casa Verde Fotovoltaice. Lista dosarelor aprobate pentru finanțarea de 20.000 de lei

Programul Casa Verde Fotovoltaice

Potrivit Kilowat, una dintre principalele companii de sisteme fotovoltaice din România, alegerea unor baterii de stocare adecvate și colaborarea cu instalatori autorizați ANRE sunt esențiale pentru succesul investiției în energie solară.

Albert Soare, fondatorul Kilowat, subliniază că „achiziția și instalarea acumulatorilor sunt obligatorii în programul de anul acesta”.

Beneficiarii trebuie să fie precauți și să folosească doar baterii omologate, conforme cu standardele de siguranță, montate doar de instalatori calificați și autorizați de ANRE”, a spus fondatorul Kilowat, scrie capital.ro.

Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi reluat în zilele următoare. AFM evaluează cei aproape 100 de noi instalatori care au depus dosarele
Programul Casa Verde Fotovoltaice

În cadrul programului Casa Verde 2024, finanțarea nerambursabilă se împartă: 20.000 lei pentru panouri solare și 10.000 lei pentru baterii de stocare. Este important ca beneficiarii să contribuie cu minim 3.000 de lei pentru a acoperi costurile suplimentare.

Potrivit Kilowat, instalarea necorespunzătoare a bateriilor poate duce la deteriorarea rapidă a acestora.

O simplă eroare de montaj poate reduce capacitatea de stocare cu peste 50%, făcând sistemul fotovoltaic mult mai puțin eficient”, avertizează Soare.

Sesiunea din acest an a Programului Casa Verde Fotovoltaice va demara până la finele lunii august.

Vezi și: Casa Verde Fotovoltaice 2024. Programul începe în august. Ce noutăți sunt pentru beneficiari