Au fost aduse modificări în ceea ce privește Legea cărnii. Așadar, în România, urmează să fie complet interzisă comercializarea cărnii produse în laborator, potrivit surselor Profit.ro.
Senatorii din comisia de agricultură au modificat Legea cărnii, astfel încât cea făcută în laborator nu va putea fi comercializată în România.
„În România încă mai creștem porci în bătătură și mâncăm cârnați”, au argumentat ei.
„Suntem hărăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”, a declarat George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat.
De asemenea, legea are și alte prevederi. De exemplu, pentru produsele din raft, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Aleșii susțin că multe magazine păcălesc oamenii cu afișe „produs în România”, iar produsele nici măcar nu sunt 100% naturale.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă, de fapt, când recongelezi carnea dezghețată recent. Greșeala pe care o fac multe persoane
Parlamentarii au pus piciorul în prag și au solicitat ca și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-foodurilor să scrie de unde provine carnea pe care o folosesc. Pentru cei care nu vor respecta regulile, amenzile încep de la suma de 20.000 de lei.
Totuși, până să fie aplicată, această lege trebuie să primească și votul în plenul celor două camere. În prezent, doar în Statele Unite, Canada și în Singapore, permit comercializarea și consumul acesteia.
, antricotul sintetic are un țesut muscular adipos și un sistem care imită vasele de sânge din țesut. Carnea artificială a fost creată în laborator de către cercetătorii de la Aleph Farms și Technion. Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au găsit un mod inteligent de a crea țesutul muscular din corpul animalului sacrificat. Celulele sunt bioprintate 3D și au gustul și mirosul unei fripturi normale.
„Industria cărnii este ineficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne, 30% din pământul de pe Terra este folosit de industria cărnii, iar aceasta reprezintă 70% din terenul arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla, ceea ce înseamnă că nu vom mai avea suficient pământ pentru atât de multă carne”, a declarat dr. Tom Ben-Arye, cercetător la Technion, potrivit surselor.
Vezi și alte știri: Alertă alimentară: Carne de pui contaminată cu salmonella, retrasă din mai multe magazine din țară