Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a anunţat luni noile modificări la legea anti-păcănele. Acesta a spus că se incriminează ca faptă penală eliberarea adeverinţei conform căreia în localități există peste 15.000 de locuitori acolo unde, de fapt, nu sunt atâţia, dar şi desfăşurarea activităţii fără această adeverinţă, scrie News.ro.
De asemenea, se vor face clariifcări cu privire la tot ceea ce înseamnă unitate administrativ-teritorială, pentru că „unii au considerat că unitatea administrativ-teritorială este judeţul şi toate judeţele au peste 15.000 şi face referire clar la localitatea respectivă”.
„Practic, după ce această lege va intra în vigoare, eliminăm orice vulnerabilitate a primei legi votate şi se vor închide şi cele 5% care nu s-au închis în localităţile de sub 15.000 de locuitori. Este o nouă lovitură pe care o dăm industriei jocurilor de noroc”, a spus Alfred Simonis.
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a declarat în Parlament că în momentul în care a fost adoptat proiectul de lege privind eliminarea păcănelelor din localităţile mici se spunea că este vorba de un proiect pilot şi că lupta cu industria jocurilor de noroc este foarte grea. Astfel, este foarte probabil va fi nevoie să se modifice această lege, pentru eliminarea unor lacune.
Ai mai putea citi: Legea „păcănelelor” a intrat în vigoare! 28.000 de săli de jocuri de noroc își vor închide ușile până la finalul acestui an
Alfred Simonis a declarat că, astăzi, chiar dacă în România este interzisă activitatea sub 15.000 de locuitori pentru aceste jocuri de noroc, „există câteva, puţine, în care primarii eliberează adeverinţe că au peste 15.000 de locuitori, deşi nu au şi există operatori economici care păstrează deschise locaţiile chiar şi fără această adeverinţă”.
„Modificările pe care le vom face fac referire la eliberarea acestei adeverinţe, incriminează ca fiind faptă penală eliberarea adeverinţei de peste 15.000 de locuitori, acolo unde nu sunt 15.000 de locuitori şi incriminează ca fiind faptă penală desfăşurarea activităţii fără această adeverinţă”, a mai spus Simonis.
Acesta a mai anunțat că prin modificarea adusă acestei legi anti-păcănele se reglementează în mod concret tot ce înseamnă unitate administrativ-teritorială, din cauză că „unii au considerat că unitatea administrativ-teritorială este judeţul şi toate judeţele au peste 15.000 şi face referire clar la localitatea respectivă”, el adăugând că se vor raporta la ultimul recensământ din 2021.
„Practic, după ce această lege va intra în vigoare, eliminăm orice vulnerabilitate a primei legi votate şi se vor închide şi cele 5% care nu s-au închis în localităţile de sub 15.000 de locuitori. Este o nouă lovitură pe care o dăm industriei jocurilor de noroc”, a adăugat Simonis.
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a punctat că, „făcând o faptă penală, poliţia poate veni să cerceteze”
Alfred Simonis a mai declarat că „urmează legea mare, cadru, prin care vor elimina complet acest tip de activitate din România”.
„Proiectul pilot trebuie să ne arate cum funcţionează şi care sunt eventualele breşe. Am identificat câteva, incriminând ca fiind faptă penală sunt absolut convins că, după ce această lege va intra în vigoare, nu se va mai juca nimeni să danseze, să încerce să interpreteze într-un fel sau altul legea”, a concluzionat Simonis.