Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a venit cu declarații noi asupra Noii Legi a Pensiilor. Acesta a făcut precizări asupra sancționării alariaților activi, dar și asupra faptului că vârsta de pensionare va crește, din nou. Totodată, conform spuselor acestuia, sancționarea salariaților activi este realizată, în acest moment, în Parlament, prin intermediul Legii Noi.
Ai putea fi interesat și de: Ministrul Dezvoltării, reacție în urma adoptării Legii Pensiilor de către Senat: „Dacă era să se fluture oamenilor o promisiune se făcea spre finele anului viitor, când au loc cele mai importante alegeri”
Dumitru Costin, Președintele Bloculuii Național Sindical, a anunțat că va sesiza Comisia Europeană în România cu privire la incertitudinile pe care le aduce, astfel că, acest a confirmat faptul că vârsta de pensionare va fi crescută, din nou, până în anul 2030.
„Este o lege care îi sancționează pe salariații activi. Vom sesiza Comisia Europeană în România asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege.”, a comunicat Dumitru Costin, Președintele BNS, potrivit Antena3.
Mai mult decât atât, acesta a afirmat, înainte de toate, că va sesiza Comisia Europeană din România pentru muncă, fapt ce l-a realizat deja.
„Singurii care beneficiază, pe termen scurt, de acest proiect sunt actualii pensionari aflați în plată.Nu pare să fie soluția pe care o așteptau lucrătorii din România! Pregătiți-vă că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare așa cum arată lucrurile, odată cu adoptarea proiectului.”, a concluzionat Dumitru Costin, potrivit sursei citate.
Noua Lege a Pensiilor a fost deja adoptată, foarte mulți venind cu argumente cu privire la prevederile acesteia. Dumitru Costin a venit cu argumentările asupra vârstei de pensionare, iar alții dintre ei cu privire la sursa de finanțare pentru bugetul pensiilor. Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost votat în Senat, în decursul serii de marți. Din punct de vedere al voturilor, acestea au fost următoarele: 85 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” și 19 abțineri.
Ai putea fi interesat și de: Cele 10 modificări care vor intra în vigoare după aprobarea legii pensiilor. Șeful Casei de Pensii: „În 2024 vom avea două măriri ale pensiei”. Ce riscuri există pe termen lung