- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lemne de foc GRATUITE pentru români. Cine primește noua formă de sprijin

22 Oct, 08:32 • Bumbeneci Diana
Se dau lemne de foc gratuit. Mai mulți români vor putea beneficia de acest sprijin în sezonul rece.
Lemne de foc GRATUITE pentru români. Cine primește noua formă de sprijin

Sute de familii primesc lemne de foc gratuit.  Este vorba despre familiile greu încercate de inundațiile de anul acesta din județul Galați au primit în această toamnă lemne de foc pentru iarnă, dar și articole vestimentare și încălţăminte, prin două programe eparhiale inițiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Lemne de foc primite gratuit

„În Arhiepiscopia Dunării de Jos au continuat vineri, 18 octombrie, cele două mari programe eparhiale prin care sunt oferite familiilor sinistrate din judeţul Galaţi articole vestimentare, încălţăminte şi lemne de fag pentru iarnă. După ce zilele trecute a fost finalizat programul prin care toţi copiii din familiile sinistrate (peste 600 de copii şi tineri) au primit haine şi încălţăminte noi, un alt program a continuat pentru membrii adulţi din aceste familii greu încercate de revărsarea apelor.

Peste 1.500 de persoane beneficiază de programul prin care au fost achiziţionate special articole vestimentare şi încălţăminte pentru adulţi, bărbaţi şi femei”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, citat de AGERPRES.

Potrivit sursei citate, darurile au fost pregătite de preoţii şi voluntarii din zonele sinistrate şi apoi oferite în bisericile parohiale, împreună cu cărţi de rugăciune, Noul Testament, icoane şi alte obiecte bisericeşti.

Lemne de foc
Lemne de foc

Vezi și: Sobele pe lemne, interzise în iarna 2024? Ministrul Mediului dă răspunsul așteptat de milioane de români

Tot la finele săptămânii trecute, în localitatea Pechea din județul Galați, Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat să distribuie pentru familiile sinistrate lemne de foc din esență de fag. Până la ora actuală au fost transportaţi şi oferiţi 1.000 de metri steri de lemne de foc din cei 3.000 de metri steri comandaţi pentru a fi aduşi în zona sinistrată.

O altă etapă a sprijinului ce se va desfăşura în perioada imediat următoare constă în oferirea de sobe noi familiilor sinistrate”, se mai arată în comunicatul citat.

Doar în localităţile Pechea şi Cudalbi, peste 200 de persoane au primit ajutor din partea Bisericii. Sprijinul a fost oferit prin programele implementate în această perioadă de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu sprijinul unor eparhii din ţară şi din străinătate.

Citește și: România trebuie să stingă focul din sobele pe lemne! UE impune măsuri drastice pentru iarna 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult