- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Licitația anului 2024. Șapca purtată de Nicolae Ceaușescu, scoasă la vânzare pe minim 500 de euro

06 Jun, 09:41 • Fundeanu Madalina
Șapca lui Ceaușescu se vinde la licitație. Prețul de pornire este de 500 de euro.
Licitația anului 2024. Șapca purtată de Nicolae Ceaușescu, scoasă la vânzare pe minim 500 de euro

O șapcă ce a fost purtată de fostul dictator Nicolae Ceaușescu va fi scoasă la vânzare la licitaţia de artă decorativă organizată pe 13 iunie de Casa Artmark. Cei care își doresc să achiziționeze obiectul de colecție trebuie să scoată din buzunar peste 500 de euro, conform Știrile Pro TV.

Șapca lui Ceaușescu se vinde la licitație

În cadrul licitației pot fi achiziționate şi obiecte de colecţie extrem de valoroase care au aparţinut lui Nicolae Ceauşescu. Printre acestea se numără și macheta Daciei C.N., realizată cu ocazia lansării modelului, în 1987.

Piesa de rezistență a fost un cadou pentru Nicolae Ceauşescu din partea Întreprinderii de Autoturisme Dacia, însoţită de certificat RAAPPS. Preţul de pornire pentru aceasta este de 2.500 de euro.

Mai mult de atât, șapcă bărbătească din bumbac ce a fost purtată de fostul dictator Nicolae Ceauşescu, realizată de Casa de Modă Bucureşti, se vinde cu preţul de pornire de 500 de euro.

Citește și: Cât costă renumitul Rolex purtat de Ceaușescu în ziua în care a fost executat. Unde se află bijuteria în 2024

șapca lui Ceaușescu
șapca lui Ceaușescu

Alte obiecte scoase la licitație

La aceastî licitație din 13 iunie vor fi scoase la vânzare și piese de mobilier din casa în care s-a înregistrat filmul „Felix şi Otilia”, ecranizare a romanului lui George Călinescu – „Enigma Otiliei”, precum și cuţitul de pictat al lui Ştefan Luchian și macheta celebrei Dacii C.N. din 1987.

Potrivit informațiilor transmise de Artmark, unul dintre motivele ce au stat la baza alegerii acestei case pentru realizarea filmului este şi faptul că Julieta Szonyi, actriţa care interpretează celebrul personaj în film, a locuit aici. Casa Miclescu a fost închiriată penrru o perioadă de Uniunea Artiştilor Plastici, iar într-unul dintre cele şapte apartamente improvizate în acest spaţiu a fost casa pictorului Ştefan Szonyi, tatăl actriţei.

Printre obiectele de mobilier din această casă, ce au fost scoase la vânzare, se numără: un fotoliu de tip balansoar Thonet, în stil Sezession, cu împletitură de pai de orez, realizat la 1900, o pereche de scaune Louis XVI, din lemn de nuc, de la sfârşitul secolului al XIX-lea, o oglindă Napoleon III din cristal, cu ramă aurită, de pe la începutul anilor 1900, estimate fiecare la 500-800 de euro, precum şi un Secretaire Empire, din lemn furniruit cu rădăcină de nuc şi detalii din bronz aurit (1860-1880) – estimat la 3.000-5.000 de euro.

De asemenea, se va vinde şi un lot format din cuţitul de pictură al lui Ştefan Luchian şi două vase din ceramică smălţuită, pictată cu motive florale policrome, realizate în secolul al XIX-lea – la preţul estimativ de 200-400 de euro.

Vezi și: Destăinuirile lui Nicolae Ceaușescu către cel mai puternic bancher din lume, David Rockefeller. Ce a „furat” România de la americani