Lidl a dat lovitura! Retailerul german construiește cel mai mare depozit logistic din România, informează zf.ro.
Discounterul german Lidl deschide cel de-al șaptelea depozit logistic din România în Ariceştii Rahtivani din Prahova. Noul spațiu logistic va fi cel mai mare deținut de companie în plan local.
Centrul urmează să fie inaugurat în 2024. Lidl a transmis că depozitul va avea aproximativ 8 hectare. Concret, noul centru va avea dimensiuni duble față de majoritatea depozitelor pe care liderul pieței locale de comerț alimentar le deține până acum în România.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cel mai mare lanț de restaurante fast-food finlandez intră pe piața românească! Prima unitate va fi lansată în Capitală
„În prezent, deţinem şase centre logistice, la Chiajna (lângă Bucureşti), Nedelea (lângă Ploieşti), Iernut (lângă Târgu-Mureş), Lugoj (în judeţul Timiş), Roman (în judeţul Neamţ) şi Fundeni (în judeţul Călăraşi). Toate cele şase depozite au o suprafaţă construită cumulată de circa 267.000 mp”, spun oficialii companiei.
Cele mai multe dintre depozitele logistice deținute de Lidl au între 38.000 și 48.000 de metri pătrați. Singura excepție face centrul din Fundeni, județul Călărași. El măsoară 56.000 mp (5.6 ha) și este cel mai nou proiect logistic inaugurat al companiei. Spațiul este amplasat în apropierea autostrăzii A2.
El servește la aprovizionarea a peste 55 de magazine din zona de sud și sud-est a țării. Noua clădire se remarcă printr-un mural de peste 6.000 de metri pătrați, amplasat pe două dintre laturile construcției, realizat integral din vopsea ecologică Airlite, care contribuie la purificarea aerului, relatează wall-street.ro.
Depozitul logistic din Fundeni se întinde pe o suprafață totală de peste 56.000 m2 și o suprafață a terenului de peste 173.000 m2. Cu scopul de a reduce amprenta de carbon generată de aprovizionarea magazinelor, începând cu 2021, Lidl a implementat soluția digitală Quintiq, care contribuie la eficientizarea transportului prin comunicarea permanentă a ratei de utilizare a camioanelor și a timpilor de livrare, având în vedere că spațiul este responsabil de aprovizionarea a peste 55 de magazine din zona de sud și de sud-est a țării.
„Pentru că suntem la cel de-al șaselea depozit din portofoliul nostru, experiența ne-a oferit ocazia să testăm și să dezvoltăm mai multe soluții care ne permit să optimizăm timpii de aprovizionare a magazinelor, să avem o și mai mare acuratețe a stocurilor de produse și totodată să reducem amprenta de carbon generată de activitatea din depozit”, transmitea la acel moment Cezar Rotaru, Director Sediul Regional Fundeni, Lidl România.
Citește și despre următorul subiect: Ce profit au realizat în România Lidl, Kaufland, Carrefour şi Mega Image, în 2022. Sume imense în anul celei mai mari inflaţii