- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ligia Deca, anunț din zona inundațiilor. Elevii vor face din nou ore în sistem hibrid!

16 Sep, 16:33 • Bugiu ⁠Ana Maria
Se va relua activitatea școlară în format hibrid, în unele școli. Ligia Deca a explicat motivele.
Ligia Deca, anunț din zona inundațiilor. Elevii vor face din nou ore în sistem hibrid!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, în Galați, în contextul inundațiilor care au afectat mai multe localități, că vor fi reluate cursurile pentru copiii din clasele afectate. Acestea vor fi organizate în format hibrid, folosind laptopuri, iar în anumite zone vor fi amplasate construcții modulare pentru a găzdui activitățile școlare, potrivit newsweek.ro.

În locurile unde accesul nu este posibil din cauza inundațiilor, procesul educațional va rămâne suspendat. Deca a menționat că vizita sa are scopul de a identifica modalități de a sprijini situația educațională din zonele afectate.

„Aici se vor relua cursurile pentru copiii cu clase afectate, se vor relua cursurile hibrid pe laptopuri. Avem și o serie de construcții modulare, vedem unde se vor amplasa. Am considerat oportun să vin, să vedem cum putem ajuta. Unde nu se poate ajunge, procesul educațional e sistat“, a declarat Ligia Deca, prezentă în Galați, în localitățile afectate de inundațiile puternice din ultima perioadă.

Te-ar mai putea interesa și: Ligia Deca a detaliat modul în care va decurge interzicerea telefoanelor în timpul orelor: „Pot să meargă pe regula generală, cu zonă de depozitare la intrarea în sala de clasă, fie să meargă pe o regulă şi mai strictă”

foto: forma hibrid, școli

Ligia Deca, anunț din zona inundațiilor. Elevii vor face din nou ore în sistem hibrid!

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, în total, activitatea din 41 de unități de învățământ din județul Galați este afectată. Multe dintre aceste școli și grădinițe nu pot desfășura cursuri, fie în format fizic, din cauza distrugerilor provocate de ape, fie în format online, din cauza lipsei infrastructurii necesare în acest moment.

Inspectoratul Școlar Județean Galați a confirmat faptul că o parte dintre unitățile de învățământ din județ au cursurile suspendate și nu pot implementa nici măcar un sistem de educație online, din cauza condițiilor neprielnice.

Pentru a sprijini revenirea la „normalitate”, în zonele accesibile, cursurile vor fi reluate în format hibrid, utilizând laptopuri, astfel încât elevii să poată continua procesul educațional. Se va recurge la instalarea unor construcții modulare pentru a asigura un mediu adecvat desfășurării activităților școlare.

Este vorba despre:

  • Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Târgu Bujor cu structurile: Grădinița cu Program Normal „Căsuța Piticilor” din Târgu Bujor și Grădinița cu program Normal Nr. 1 Moscu – au cursuri suspendate astăzi
  • Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Băneasa, cursuri suspendate astăzi, doar ciclul gimnazial
  • Școala Gimnazială „Gheorghe Poalelungi” din comuna Măstăcani cu următoarele structuri: Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Măstăcani, Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Măstăcani, Școala Gimnazială Nr. 3 Măstăcani, Școala Primară Nr. 1 Chiraftei, Școala Gimnazială Nr. 2 Chiraftei, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Chiraftei și Grădinița Nr. 2 Chiraftei (cursuri suspendate astăzi, 16 septembrie)
  • Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Berești cu structura Grădinița cu Program Normal Nr.1 Berești, cursuri suspendate în perioada 16 – 20 septembrie

Te-ar mai putea interesa și: Examenele de Evaluare Națională 2025 și Bacalaureat 2025.. Ligia Deca a publicat calendarul