- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lista cu manualele școlare de la clasa I până la clasa a XII-a, aprobate de Ministerul Educației

06 Sep, 23:52 • Preda Silvia
Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a publicat lista cu manuale școlare pentru clasele I-VIII și pentru învățământ liceal.
Lista cu manualele școlare de la clasa I până la clasa a XII-a, aprobate de Ministerul Educației

În unităţile de învăţământ de stat sau particulare se utilizează manuale şcolare şi alte auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educaţiei, scrie edupedu.ro.

Manualele şcolare se elaborează şi se evaluează pe baza programelor şcolare elaborate de Institutul de Ştiinţe ale Educației şi aprobate de Ministerul Educaţiei.

Manualele reprezintă o resursă și nu o normă didactică”, arată Ministerul Educației.

Elevii de liceu nu au nici în anul școlar 2024-2025 manuale noi, ci vor învăța tot de pe cele aprobate în anul 2004.

Cele două liste de manuale pentru anul școlar 2024-2025 se pot vedea AICI!

Toţi copiii vor începe luni şcoala în format fizic, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, menţionând că este vorba de peste 3 milioane de elevi.

Citește și: Schimbare majoră în anul școlar 2024-2025! Ministerul Educației a schimbat regulile. Toți elevii trebuie să știe asta

Când se schimbă manualele de liceu
Când se schimbă manualele de liceu

Sunt peste 900 de unităţi de învăţământ relocate, dintre care peste 800 pentru reabilitare, modernizare sau construcţie de spaţii noi.

Ministrul Educaţiei a transmis şi un mesaj pentru elevi şi profesori la începutul anului şcolar.

Dragi elevi, vă doresc un an şcolar în care să vă bucuraţi de rezultatele voastre pe măsura muncii depuse şi, dacă ar fi să dau un sfat copiilor, le-aş spune în primul rând să creadă în ei şi în potenţialul lor. Profesorilor le transmit încrederea mea că vor fi lângă copii, ajutându-i să-şi atingă acest potenţial şi le mulţumesc pentru activitatea depusă în avans. Mulţumesc, de asemenea, pentru eforturile din fiecare zi şi pentru faptul că nu uită că fiecare copil este important.

Îmi doresc să avem cu toţii un an şcolar bun, iar colegilor mei din ministere şi din instituţii care au atribuţii în zona educaţiei le transmit gratitudinea mea, mulţumirile şi rog să fie alături de toate comunităţile şcolare”, a spus Ligia Deca.

Vezi și: Semnal de alarmă tras de Salvaţi Copiii! Cum afectează sărăcia performanţele şcolare ale elevilor din România. Peste jumătate dintre copii şi tineri vor să plece din ţară