Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti
asigură pe tot parcursul anului şcolar monitorizarea unor unităţi de învăţământ din București.
Mai multe echipe formate din câte doi poliţişti locali sunt prezente la patru licee şi o şcoală gimnazială, de luni până vineri, în timpul desfăşurării orelor de curs.
Polițiștii iau măsuri pentru ca elevii să înveţe în siguranţă, dar şi pentru ordinea şi liniştea publică, se arată luni pe pagina de Facebook a Primăriei Capitalei.
Este vorba de Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Liceul bilingv „Miguel de Cervantes”, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Şcoala Gimnazială Nr. 3.
Poliţiştii locali vor controla operatorii economici care au activitate în incinta unităţilor de învăţământ sau în proximitatea acestora, pentru a se asigura că aceştia nu vând băuturi alcoolice, tutun sau băuturi energizante minorilor. Polițiștii verifică și automatele de tip vending aflate în şcoli pentru ca acestea să nu conţină băuturi pe bază de energizante.
Dacă nu respectă prevederile Legii 61/1991 actualizată – care interzice vânzarea unor astfel de produse persoanelor sub 18 ani – agenţii economici riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 30.000 de lei, dar şi suspendarea activităţii.
Planul Naţional Cadru pentru Siguranţa Şcolară arată că celelalte unităţi de învăţământ din Capitală sunt monitorizate de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi de poliţiile locale de sector.
Luni, 9 septembrie 2024, aproximativ 640 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Capitală, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că România va putea beneficia de încă 2,2 miliarde de euro pentru educaţie şi formare profesională, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare.
„Buget record pentru educaţie şi formare în România! Astăzi am primit o veste excelentă: ţara noastră va putea beneficia de încă 2,2 miliarde de euro pentru educaţie şi formare profesională, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare!”, a scris Ligia Deca pe Facebook.
Potrivit ministrului Educaţiei, această sumă se adaugă celor 3,5 miliarde de euro din PNRR, în total, 5,7 miliarde de euro destinate acestui domeniu.
Vezi și: 150 de lei cadou de la stat pentru educație. Cine beneficiază de acești bani